Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu’ndan Avrupa ülkelerine ‘mülteci’ tepkisi: “Yükün paylaşılması vakti gelmiştir”

İmamoğlu’ndan Avrupa ülkelerine ‘mülteci’ tepkisi: “Yükün paylaşılması vakti gelmiştir”


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa’da düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Avrupa ülkelerini mülteci sorununda ‘ikircikli yaklaşımlar’ içinde olmakla eleştirdi. Mültecilere ve Türkiye’ye haksızlık yapıldığını ifade eden İmamoğlu, “Yükün paylaşılması vakti gelmiştir.” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa ülkelerinin mülteci sorununda Türkiye’ye ve mültecilere haksızlık yaptığını ifade etti. İmamoğlu, 30’uncu yıl dönümünü kutlayan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne (YBYK) katılmak ve konuşma yapmak üzere Fransa’nın Strazburg kentine gitti.

TBB Encümen Üyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de Strazburg ziyaretinde İmamoğlu’na eşlik etti. İmamoğlu, dün düzenlenen YBYK öncesinde, sabah saatlerinde Avrupa Konseyi nezdinde T.C. Daimi Temsilcisi Büyükelçi Nurdan Bayraktar Golder’i ziyaret etti. İmamoğlu, büyükelçi Golder ziyaretinin ardından, YBYK’nin düzenleneceği Avrupa Konseyi Binası’na geçti ve kongre öncesinde bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu, daha sonra yine Avrupa Konseyi Binası’nda düzenlenen “YBYK Ulusal Yerel ve Bölgesel Yönetim Birlikleri Konferansı Açılış Oturumu”na katıldı. Avrupa ülkelerine mülteci konusunda çağrıda bulunan İmamoğlu, şunları söyledi:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version