Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İlki düzenlendi; Pittsburgh’da Türk ve Orta Asya Kültür Festivali

İlki düzenlendi; Pittsburgh’da Türk ve Orta Asya Kültür Festivali


20 yılı aşkın suredir Pittsburgh’da faaliyet gösteren Türk Kültür Merkezi tarafından ilk kez organize edilen Turkish and Central Asian Food/Culture Festival’ine 5 binden fazla katılım oldu. Pittsburgh Türk Kultur Merkezi Müdürü Yasin Atik, programın hazırlık sürecinin 3 ay sürdüğünü anlattı. Katılımın beklentilerin üzerinde olduğunu belirten Atik, “İlkler her zaman zordur. Bu festivalin birkaç yıl sonra çok daha büyük ve güzel olacağını düşünüyorum.” dedi.

Pittsburgh’da eğitim, diyalog, sosyal ve kültürel alanlarda faaliyetler gösteren Turkish Cultural Center Pittsburgh, bu yıl ilk kez düzenlediği organizasyon renkli görüntülere sahne oldu. Pittsburgh Üniversitesi’nin hemen yanındaki parkta gerçekleştirilen programa özellikle üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Azerbeycan kültürlerinin tanıtım standları ve yöresel yiyeceklerinin sergilendiği festivalde, Kazakistan ve Kırgızistan sanatçılarının da performanslari yer aldı.

Programa özel olarak getirilen Orta Asya çadırı, katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi. Kırgızistan Cumhurbaşkanı tarafından Pittsburgh’a hediye edilen çadır, 2 saatte kuruldu.

Kazakistan genclerinin kemik oyunu, Özbekler’in yerel dansları, Kırgız gencinin Manas destanını okuması, kopuz ve dans gösterisi büyük ilgiyle izlendi. Dev kazanda pişirilen Özbek pilavı ve Türkmen pilavı da etkinliğe katılanların beğenisini kazandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version