Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ | Japonya’da üst üste en sıcak ikinci yaz

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ | Japonya’da üst üste en sıcak ikinci yaz


Richard A. Brooks / AFP

Pazartesi günü hava durumu ofisinden alınan verilere göre Japonya 2023 ile birlikte bu yıl, kayıtların tutulmaya başlanmasından bu yana en sıcak yazını yaşadı.

Japonya Meteoroloji Ajansı, Haziran ve Ağustos ayları arasındaki uzun vadeli ortalama sıcaklığın standart değerin 1,76 °C üzerinde olduğunu ve bunun istatistiklerin tutulmaya başlandığı 1898 yılından bu yana görülen en yüksek sıcaklık olduğunu söyledi.

Dünya genelinde sıcaklıklar yükselirken, iklim değişikliği tehdidi kendini gösteriyor.

2015 yılında imzalanan Paris Anlaşması’nda, küresel ortalama sıcaklığın sanayi öncesi döneme (1850-1900 yılları) kıyasla en fazla 2°C artışta tutulması gerektiğine karar verilmişti.

Anlaşmada ayrıca, sıcaklık artışını 1,5°C ile sınırlama çabalarının da sürdürülmesi gerektiği vurgulanmıştı.

1,5°C sınırı, birçok bilim insanı ve kuruluş tarafından kritik bir eşik olarak kabul ediliyor. Bu eşiğin aşılması, deniz seviyelerinin yükselmesi, aşırı hava olaylarının artışı, ekosistemlerin bozulması ve biyolojik çeşitliliğin azalması gibi ciddi sonuçlar doğurabilir.

2°C’nin üzerindeki bir sıcaklık artışı ise bu etkilerin çok daha şiddetli hale gelmesine neden olabilir. Bu nedenle, iklim politikalarında 1.5°C hedefi kritik bir eşik olarak değerlendiriliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version