Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İddia: Baykar’la İsrailli silah şirketi sponsorlukta ortak oldu

İddia: Baykar’la İsrailli silah şirketi sponsorlukta ortak oldu


Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 5’incisi düzenlenen ADEX silah fuarına 38 ülkeden 270 şirket katıldı. Türkiye 55 firmayla fuara en yüksek katılım gösteren ülkeydi. Ancak daha çok dikkat çekense sponsorlar listesi oldu.

Fuarın ana sponsorluğunu İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii (IAI), Baykar ve Katarlı silah firması Barzan Holdings üstlendi.

Baykar, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Selçuk Bayraktar’a ait. IAI ise 7 Ekim’den bu yana Gazze’yi abluka altına alarak on binlerce Filistinliyi katleden İsrail ordusuna uçak ve silah üretiyor. İki firma sponsorlukta ortaklaştı.

İŞBİRLİĞİ YENİ DEĞİL
Israel Aerospace Industries (IAI) silah şirketinin Türk Silahlı Kuvvetleri ve savunma sanayisiyle ilişkisi biliniyor.

Geçmişte insansız hava aracı satın alınan, savaş uçaklarının modernizasyonu yaptırılan bu firmayla bugün işbirliği yapılıp yapılmadığı açıklanmıyor.

Global Defence Insight’ın paylaşımı da bu ortaklığı doğruladı.

“İSRAİL DEVLET ŞİRKETİYLE ORTAK FUAR”
Gazeteci Metin Cihan, Türkiye, İsrail ve Katar ordularının üretici firmalarının, Azerbaycan’da birlikte fuar düzenlediklerini öne sürdü. Metin Cihan, X hesabından paylaştığı mesajda şunları ifade etti:

Böyle bir dönemde, İsrail işbirlikçiliğinde geldiğimiz nokta şöyle: İsrail’in katliamları artarak devam ederken, Türkiye-İsrail-Katar orduları üretici firmaları Azerbaycan’da güle oynaya askeri fuar düzenliyorlar. Baykar’ın ortak sponsor olduğu IAI, israil ordusunun savaş uçaklarını ve silahlarını üreten şirket. Özel şirket bile değil. İsrail devlet şirketi.”

Serbest Görüş:

Metin Cihan’ın alıntıladığı uluslararası yayın kuruluşu Global Defence Insight’ın mesajında şöyle deniyor:

“Bu etkinlik Türk firması Baykar, İsrail firması Israel Aerospace Industries (IAI) ve Katarlı savunma müteahhidi Barzan Holdings tarafından desteklenmektedir.”

TSK için İHA ve SİHA üreten Baykar Holding’in yönetim kurulu başkanlığını, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar yapıyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version