Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İçişleri’nden karasularını ihlal eden Yunanistan’a ‘rahatsızlık’ telefonu

İçişleri’nden karasularını ihlal eden Yunanistan’a ‘rahatsızlık’ telefonu


İçişleri Bakanlığı, Yunan sahil güvenlik botlarının önce Bodrum ardından da Datça’da Türkiye karasularını ihlal etmesine ilişkin günler sonra harekete geçti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin telefonda görüştüğü Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides’e “Yunan Sahil Güvenlik botlarının Türk karasularını ihlal etmesinden duyulan rahatsızlığı” ilettiğini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, Bakan Yerlikaya ve Stylianides bir telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, olaydan duyulan rahatsızlığı dile getiren Yerlikaya, “iyi komşuluk ilişkilerinin korunması için bu tür ihlallerin kabul edilemeyeceğini” aktardı.

BASIN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ile Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Sayın Christos Stylianides arasında bugün akşam saatlerinde, Yunan botlarının Türk karasularını ihlaliyle ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Yapılan… pic.twitter.com/0LbSsJMrLN

— T.C. İçişleri Bakanlığı (@TC_icisleri) September 23, 2024

Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Stylianides de “iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerine önem verildiğini, olayın siyasi bir yönünün bulunmadığını” söyledi.

Bakan Stylianides, konuya ilişkin hemen inceleme başlatıldığını ve gelişmelerden Türk makamlarının bilgilendirileceğini ifade etti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version