Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hüseyin Çelik: “Hükümdar milletin yumurtalarını alırsa, adamları tavuklarını alır!”

Hüseyin Çelik: “Hükümdar milletin yumurtalarını alırsa, adamları tavuklarını alır!”


AKP’nin kurmaylarından eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye’de son dönemde yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmeleri, “Balık baştan kokar. Sadi Şirazi’nin muhteşem bir sözü var; der ki, “Hükümdar göz yummazsa eşkıya kervan basamaz.” Türkiye’de yargıda problem var, ekonomide problem var, esnafta sanatkarda problem var, toplumsal ahlakta problem var ama bunun hepsinin sorumlusu siyaset kurumudur. Siyaset kurumu düzelmediği, doğru yapmadığı zaman bunlar düzelmez. Bakın yine Sadi’nin meşhur bir
sözüdür; diyor ki, “Hükümdar köylünün yumurtalarını alırsa hükümdarın adamları tavuklarına alır.” Bu ülkede adalet olduğunu söyleyebilir misiniz?” ifadeleriyle yorumladı.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ekol TV’de Armağan Çağlayan’ın sorularını cevapladı. Armağan Çağlayan’ın, “Siz siyaset bilimi profesörsünüz aynı zamanda. Dışarıdan baktığınızda ya da bir hoca olarak Türkiye’deki bu toplumsal sorunları nasıl görüyorsunuz?Çeteleşme, küçük çocukların öldürülmesi, bir sürü hukuksuzluk…” sorusuna Hüseyin Çelik şöyle cevap verdi:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZIKaseti olmasına gerek yok ki! SONRAKİ YAZISinan Ateş davası’nda gazeteciler duruşma salonuna alınmadı

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version