Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hizbullah’ın patlayan çağrı cihazları Macaristan’da üretilmiş

Hizbullah’ın patlayan çağrı cihazları Macaristan’da üretilmiş


AFP

Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı olarak patlamasının ardından aralarında bir kız çocuğunun da olduğu 9 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralanmıştı.

Çağrı cihazlarının Gold Apollo markası taşıması üzerine Tayvan şirketi yetkililerinden açıklama geldi. Çarşamba günü, şirketin kurucusu Hsu Ching-Kuang, çağrı cihazlarının kendileri tarafından üretildiği iddiasını reddederek, Avrupa’da markayı kullanma hakkına sahip bir şirket tarafından üretildiğini söyledi. “Ürün bize ait değildi. Sadece üzerinde bizim markamız vardı” diyen Ching-Kuang, sözlerine şöyle devam etti: “Biz sorumluluk sahibi bir şirketiz. Bu çok utanç verici.” Tayvanlı şirket, Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarının Macaristan’daki ortağı BAC tarafından üretildiğini açıkladı.

Hizbullah patlamalardan İsrail’i sorumlu tutup misilleme çağrısınında bulunurken İsrailli yetkililer konuyla ilgili açıklama yapmadı. İsrail’in en büyük silah tedarikçisi ve yakın müttefiki olan ABD ise olaydan haberleri olmadığını iddia etti.

Hizbullah özellikle 7 Ekim saldırılarından sonra üyelerine cep telefonu kullanmak kaçınmaya çağırmış, düşük teknolojili çağrı cihazları ile iletşim kurulmaya başlanmıştı. Patlamanın örgütün son yıllardaki “en büyük güvenlik ihlali” olduğu ifade ediliyor. Saldırıda yaralananlar arasında İran’ın Beyrut Büyükelçisi Mojtaba Amani’nin de bulunduğu bildirildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version