Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hizbullah lideri Nasrallah: “İsrail, tüm kırmızı çizgileri aştı”

Hizbullah lideri Nasrallah: “İsrail, tüm kırmızı çizgileri aştı”


Hizbullah lideri Hasan Nasrallah televizyonda yayınlanan konuşmasında, İsrail’in grubun iletişim ekipmanlarını havaya uçurarak “tüm kırmızı çizgileri aştığını” söyledi. Nasrallah İsrail’in saldırılarını “savaş ilanı” olarak nitelendirdi, İsrail’e “korkunç bir ceza” sözü verdi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah Perşembe günü, İsrail savaş uçakları Lübnan’ın başkenti Beyrut üzerinde uçarken televizyonda yayınlanan bir konuşmayla ulusa seslendi. Nasrallah, İsrail Gazze’deki savaşı sona erdirene kadar örgütün operasyonlarının durmayacağını söyleyerek meydan okudu.

Hasan Nasrallah, “Düşmana, Lübnan cephesinin Gazze’deki savaş bitene kadar durmayacağını söylüyoruz. Yaklaşık 12 aydır, tüm katliamlara, yaralılara ve fedakarlıklara rağmen bunu söylüyoruz: Fedakarlıklar ne olursa olsun, Lübnan’daki direniş Gazze’ye, Batı Şeria’ya ve Filistin’e olan desteğini durdurmayacaktır.” ifadeleriyle sözlerini sürdürdü.

Hizbullah lideri konuşmasının sonunda şu uyarıda bulundu: “Gerçekleşen saldırının, büyük ve benzeri görülmemiş bir saldırı olduğuna şüphe yok. Bu saldırı onların beklediği ve beklemediği yerde korkunç bir intikam ve adil bir ceza ile karşılaşacak. Misillemenin zamanlaması, yeri ya da niteliği hakkında konuşmayacağım. Elbette cezalandırma gelecektir. Ne zaman, nerede ve nasıl? Zamanı geldiğinde öğreneceksiniz. Burada bunun hakkında konuşmayacağız.”

Aynı zamanda İsrail ordusu da Güney Lübnan’da yeni saldırılar düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusu gece boyunca Hizbullah’a ait altı “altyapı bölgesini” ve bir silah deposunu vurduğunu belirtmişti.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Hizbullah’ın Lübnan sınırında düzenlediği son saldırılarda iki askerinin öldüğünü açıkladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version