Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hizbullah: İsrail’in kara harekâtına hazırız, yeni lider en kısa sürede seçilecek

Hizbullah: İsrail’in kara harekâtına hazırız, yeni lider en kısa sürede seçilecek


Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinden bu yana örgütün lider yardımcısı Naim Kasım’dan ilk açıklama geldi. Kasım, örgütün İsrail’in kara harekâtına hazır olduğunu ve yeni liderini iç mekanizmaya göre seçeceğini söyledi.

Kasım, İsrail güçlerinin sivilleri öldürdüğünü ve katliam yaptığını belirtirken “ABD sınırsız askeri desteğiyle İsrail’in kültürel, siyasi ve finansal ortağıdır.” dedi. Kasım sözlerine şöyle devam etti: “Eğer İsrailliler kara harekatı yapmak isterlerse, direniş güçleri buna hazırdır. Biz hazırlıklı ve hazırız. Düşman İsrail hedeflerine ulaşamayacaktır.”

Öldürülen Nasrallah’ın yardımcısı Naim Kasım, Hizbullah’ın Genel Sekreterini, mevcut mekanizmaya göre en kısa zamanda seçeceğini açıkladı. Kasım, Lübnan’da sivillere yönelik saldırılara ve İsrail’in kaos yaratma amacına rağmen Hizbullah’ın ana hedeflerine ulaşmaya çalışmaya devam edeceğini söyledi. Kasım yayınlanan video mesajını “2006’da İsrail ile karşılaşmamızda olduğu gibi kazanacağız” diyerek bitirdi.

İsrail, Beyrut’u ve Yemen’i vurdu

İsrail, Lübnan’ın başkentine güney banliyöleri dışında düzenlediği ilk saldırıda Beyrut’un Kola bölgesini bombaladı ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi grubunun üç üyesini öldürdü. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında son 24 saat içinde 105 kişinin öldüğünü açıkladı.

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına da devam ederken Gazze’de Ekim ayından bu yana İsrail saldırılarında en az 41 bin 595 kişi öldü ve 96 bin 251 kişi yaralandı. İsrail’de ise 7 Ekim’de Hamas öncülüğünde düzenlenen saldırılarda en az bin 139 kişi öldürülmüş ve 200’den fazla kişi esir alınmıştı.

İsrail Hava Kuvvetleri ayrıca Yemen’in liman kentleri Hudeyde ve Ras İsa’da bir elektrik santrali ve limanı hedef aldı ve en az dört kişinin ölümüne neden oldu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version