Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Heveslenmeyin, 2025’te seçim olmaz, benim tahminim…’

Kulis: Erdoğan seçim hazırlığına başlıyor; A takımı ve parti kadroları değişecek


Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, CHP lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeniden aday olabilmesi için son tarih olarak Kasım 2025’i işaret etmesine ilişkin, “Moralinizi bozmak istemem; heveslenmeyin. 2025’te seçim olmaz! Benim tahminim 2027’nin yaz ayları veya sonbaharı” dedi.

Erdoğan’ın bu koşullarda erken seçime yanaşmayacağını söyleyen Tezkan, “2025’in sonbaharına girdiğimizde Erdoğan’ın önünde daha 2,5 yıl var. Kim öle kim kala diye bekler. Siyasette havanın değişmesini bekler. Yelkenlerine rüzgarı dolduracağı günü bekler. Dış dünyadaki gelişmeleri bekler. Bekler de bekler!… Çünkü 2025 ‘in sonbaharında sandığı önümüze koyarsa o sandıktan çıkamayacağını biliyor” ifadelerini kullandı.

2025’in 2024’ten daha da kötü olacağını belirten Tezkan, şunları söyledi:

“Enflasyon belli seviyeye insin diye ekonomiyi soğutuyorlar. Bu ne demek? Üretimsizlik demek, işsizliğin artması demek, yoksulluğun yaygınlaşması demek… Şimdi denilecek ki; ‘CHP seçim 2025’te olmazsa bir daha erken seçime evet demeyiz diyor bu durumda Erdoğan bir kez daha aday olamaz ’ CHP şu anda oy itibariyle Türkiye’nin birinci, milletvekili sayısı itibariyle ikinci parti ama kilit parti değil… Erken seçim için 360 oy gerekiyor… Cumhur İttifakı’nın dışarıdan 50 milletvekilinin desteğine ihtiyacı var… 2027 yılına geldiğimiz de bulur mu? Siyaset bu bulabilir… Seçmeni olmayan DEVA, Gelecek ve Saadet partisinin toplam 35 milletvekili var. Bağımsızlar var, Hüda Par var, YRP var. Çözülen İyi parti var… Kılıçdaroğlu CHP’li olmayan 70’ten fazla kişiye kontenjan verdiyse. Bunlardan 38’ini milletvekili yaptıysa Erdoğan da erken seçim için AKP’nin kapılarını onlara açabilir…”

‘MORALİNİZİ BOZMAK İSTEMEM AMA…’

Erdoğan kendine en uygun tarihi bulana kadar seçime gitmeceğine işaret eden Tezkan, şöyle devam etti:

“Çiftçiler yollara dökülse de gitmez, işçiler meydanlara çıksa da gitmez, esnaf sokak protestolarına başlasa da gitmez. 18 milyona çıkan fakir sayısı 22 milyon olsa da gitmez… Bakıyorum; CHP Genel Başkanı’nın erken seçim çağrısından sonra sokak hareketlendi. Hafif de olsa heyecan dalgası esti. Seçime gideriz ömrü tükenen iktidarı evine göndeririz söylemi başladı…

Özgür Özel’in yaptığı yanlış mı? Hayır… Ana Muhalefet Partisi her gün erken seçim çağrısı yapmak zorunda. Alttan gelen dalga bunu gerektiriyor. Ama…. Moralinizi bozmak istemem; heveslenmeyin. 2025’te seçim olmaz! Benim tahminim 2027’nin yaz ayları veya sonbaharı…”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version