Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hatimoğulları’ndan Amed Barosu’na ziyaret

Hatimoğulları'ndan Amed Barosu’na ziyaret


AMED – Narin Güran soruşturması kapsamında Amed Barosu’nu ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, olayın hem hukuki hem siyasi boyutunun açığa çıkarılması için mücadele edeceklerini belirtti. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti. Soruşturmaya dair bilgi almak için Amed Barosu’na giden Hatimoğulları ve beraberindekileri Baro Başkanı Nahit Eren ve baro yönetim kurulu üyeleri karşıladı. 

 

Baronun toplantı salonunda kısa bir açıklama yapan Hatimoğulları, geçmiş dönemlerde çocukların benzer akıbetlere maruz kaldığını hatırlatarak, Narin’in son olması temennisinde bulundu. Ülkedeki erkek egemen anlayışın kadınları ve çocukları erkek şiddetinden koruyamadığının altını çizen Hatimoğulları, “Narin’in yaşadığının diğerlerinden bir farkı var. O bir çocuk olarak katledildi. 19 gün boyunca hiç haber alınamaması, delillerin karartılmasına dair kuvvetli şüpheler, 19 gün önce adeta derede mezarlık yapıp, delillerin yok edilmesi için kriminal destek almaları… Bütün bunlar bizim derin bir şekilde kaygılandırmıştır. Çünkü o köyde ne olduğunu bilmiyoruz” dedi.  

 

‘SİYASETİN BAĞLANTISI NEDİR?’

 

“Çûlî’de ne var? Kim, neden korunuyor?” sorularını yönelten Hatimoğulları, “Bugün çok büyük katliamların kısa bir sürede çözülebildiği bir ülkede, bu meselenin neden üstü örtülüyor? Burada korunmak istenen dar manada aile ilişkileri değil, burada korunmak istenen çok daha farklı şeyler var. Burada paramiliter güçler mi korunmaktır? Ortaya çıkan mermiler başka bir şeyin göstergesi midir? Siyasetin bununla bağlantısı nedir? Bütün bunların hepsi sorgulanması gereken ve yanıt bekleyen sorulardır” ifadelerini kullandı

 

Hatimoğulları , Narin davasının hem siyasi hem hukuki boyutunun açığa çıkması ve başka çocukların hayattan kopartılmaması için mücadele ececeklerini altını çizdi.  

 

Açıklamanın ardından basına kapalı bir şekilde devam eden toplantıda Hatimoğulları’nın soruşturmaya dair barodan bilgi aldı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version