Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hatimoğulları: Bir avuç insanın refahı için milyonlar aç bırakılıyor

Hatimoğulları: Bir avuç insanın refahı için milyonlar aç bırakılıyor


Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, “Ekmek ve Adalet buluşmaları” kapsamında Gaziantep’te ziyaretlerde bulundu. Hatimoğulları ve beraberindeki heyet yerel ve ulusal basın emekçileriyle bir araya geldi. Buluşmada konuşan Hatimoğulları, her yerden ekmek ve adalet talebi yükseldiğine işaret ederek, “Ülkenin içinden geçtiği ekonomik krizi ne kadar anlatsak yetersiz kalır. İnsanların hal komplekslerinin önünde bayatlamış, çürümüş sebzeleri götürüp evinde yemek yapmak zorunda kaldıkları bir dönemden geçiyoruz. Çiftçi bu ülkede bu iktidar tarafından bitirildi. Tarım komple bitirildi bu iktidar tarafından. İnsanlar açlık ve yoksullukla adeta baş başa bırakıldı” dedi.

‘GENÇLER UMUDUNU AVRUPA’DA ARIYOR’

Hatimoğulları, “Bu ülke son yıllarda o kadar kötü yönetiliyor ki gençler artık umudunu Avrupa’da arıyor. 1980 döneminde biliyorsunuz çok önemli göç dalgası olmuştu Avrupa’ya doğru. Şu anda işsizlikten, yoksulluktan, gençler gelecek görmediği için mutsuzluktan kaynaklı Avrupa’ya göç etmeye çalışıyor. Türkiye, birkaç sene sonra emek gücüne ciddi ihtiyaç duyacak bir ülke pozisyonuna gelecek bu göçten dolayı. Bütün bunların altında yatan çok sebep var. Bir kere gençlerin özgürlükleri elinden alınmıştır. Gençler umut hissetmiyor. Çünkü bu kadar mutsuz, umutsuz, işsiz, geleceksiz. Ayrıca gençler sosyal ortamlarını da kaybediyor. AKP iktidarının yaratmak istediği yeni toplum modelinde gençlerin özgürlüğünü kısıtlayan, kadınların özgürlüğünü kısıtlayan, onların üzerinde ağır mahalle baskısı kuran bir anlayışla karşı karşıyayız” diye konuştu.

POLİTİKALAR GENÇLERİ UMUTSUZLAŞTIRIYOR

İktidarın eğitim politikalarını eleştiren Hatimoğulları, “Bakın MESEM’i getirdiler. MESEM çocuk işçiliğine adeta yasal kılıf bularak çocukları küçücük yaşlarda çalıştıran, onların emeğini sömüren bir uygulama. Yine eğitimde özellikle ÇEDES ve maarif projesi ile Türkiye’de eğitimi aşırı dindarlaştıran, bilimden uzaklaştıran bir yaklaşım içindeler. Elbette bizler Türkiye’de bütün halkların ve inançların kendi dilleriyle, kendi mezhepleriyle kendi inançlarını özgür ve eşit bir yurttaş olarak yaşamasıyla ilgili en fazla katkısı olan siyasi parti olarak, eğitimdeki müfredattaki bu değişikliği kesinlikle kabul etmiyoruz. Gençleri daha da mutsuzlaştıran yaklaşımlardan birinin bu olduğunun altını özellikle çizmek istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Emine Şenyaşar’ın adalet mücadelesini hatırlatan Hatimoğulları, “Emine Şenyaşar yıllardır alanlarda meydanlarda adalet nöbetinde ama adalet yok onun için. Öte yandan son zamanlarda Kürt diline dönük artan baskılar adaletsizliğin, özgürlüklerin kısıtlanmasının ne kadar önemli boyutlara vardığını bizlere gösteriyor” diye konuştu.

İŞÇİLERE DAYANIŞMA ZİYARETİ

Heyet buradaki buluşma ardından Gaziantep Toptancılar Sitesi’nde (GATEM) Türk-İş’e bağlı Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Şubesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Hatimoğulları, şunları söyledi: “İktidar bir avuç insana kazandırmak, bir avuç insanı sarayın refahında yaşatmak için milyonlarca insanı aç bırakıyor. Türkiye, vergi adaletsizliğinde dünyada ilk sıralarda yer alacak ülkelerden biri. Küçük üreticiden, çiftçiden, işçinin maaşından vergi alan iktidar, şimdi alınan bahşişlerin bile peşine düştü. Kominin, garsonun aldığı bahşişlere bile ‘kayıt dışı para’ diye göz dikti. Ne yazık ki durum çok kötü. Türkiye’nin her yerinde dolaştık. Muğla’da, Antalya’da insanların nasıl gece gündüz çalışıp açlığa yoksulluğa mahkum edildiğini gördük. İnsanların domateslerini nasıl döktüğüne tanıklık ettik. Türkiye’de insanlar ‘artık yeter’ diyor. ‘Yeter artık bizim sırtımıza bindirilmiş vergiler’ diyor. Siz kayıt dışı ekonomi arıyorsanız serbest bıraktığınız Polat ailesine gideceksiniz. O milyarlarca lirayı, kara para aklayıcılarından, vergi ödemeyenlerden, servet sahibi olup yurt dışında yatırım yapıp vergi cennetlerine gidenlerde arayacaksınız. İşçinin, emekçinin sırtından aramayacaksınız.”

FISTIK YETİŞTİRİCİSİNDEN DEM PARTİ’YE ÇAĞRI

Heyet buradaki temasların sona ermesi ardından Yavuzeli Kuzuyatağı Mahallesi’ne geçti. Burada fıstık yetiştiricileriyle bir araya gelen Hatimoğulları, üreticilerin sorunlarını dinledi. Bir üretici, “Bizim güçlü bir muhalefete ihtiyacımız var” derken bir başka üretici, “Aydınlık günlere kavuşuruz tek umudumuz o. Sizden beklentimiz çok” diye konuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version