AMED – SES Amed Şubesi, Dağkapı Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde çalışan sağlık emekçilerine yoğun bakım ünitesinde temizlik yaptırıldığını duyurdu.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi, Yenişehir ilçesinde bulunan Dağkapı Devlet Hastanesi’nde (Eski askeri hastane) yoğun bakımında çalışan sağlık emekçilerinin, klinik destek personeli ve temizlik personeli olmadan entübe olan hastalara tek başlarına bakmaya zorlandığını duyurdu. Sanal medya X hesabından yapılan açıklamada, “Talep edilmesine rağmen kalıcı personel desteği idare tarafından sağlanmıyor. Dağkapı Devlet Hastanesi’nde uzun süreden beri devam etmekte olan serviste personel eksikliği hala çözüme ulaşmamakta. Ocak ayında bu duruma dair yaşanan sıkıntıları hastane yönetimine bildirmemize rağmen çoğu problem hala çözülmedi. Aynı zamanda yoğun bakım hemşirelerinin yerleri geçici görevlendirmeyle ayda bir değiştirilmektedir” denildi.
Hastane yönetimine görüşme talebiyle yaptıkları başvurularında kabul edilmediğine dikkat çekilen açıklamada, hastanedeki sorunlar şöyle sıralandı:
“* Yoğun bakım biriminde merkezi monitör eksikliği
* Yoğun bakım hemşirelerinin son zamanlarda bir ay serviste bir ay yoğun bakımda çalıştırılması
* Sürekli yer değişikliklerinin yapılması nedeniyle çalıştıkları birime adapte olmada zorlanması ve motivasyonun düşmesine neden olmaktadır.
* Yemeklerin aşırı yağlı, hijyenik ve doyurucu olmaması,
* Temizlik personeli yetersizliği,
* Laboratuvarda çalışanların istekleri dışında dönüşümlü sorumluluk görevi dayatılması,
* Fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi ve fazla mesailerin çalışana zorunlu nöbet izni olarak kullandırılması,
* Sendika yöneticilerinin kurumda idareci pozisyonunda çalıştırılması, Karma Klinik servisinde gece nöbetlerinde temizlik personeli bulunmaması, temizlik personeli işinin hemşireye yaptırılması,
* Gece nöbetlerinde yoğun bakım ve karma serviste, servis sekreterinin bulunmaması nedeniyle tıbbi veri girişlerinin hemşirelere yaptırılması,
* Çalışanların hastalanmaları halinde aldıkları raporun bir üst kurula sevk edilmesi ve rapor almamaları konusunda sürekli sözlü uyarının yapılması, rapor alan çalışanlar üzerinden diğer çalışanlara rapor alınması halinde üst kurula gönderme ile tehdit edilmesi, Hastane çalışanlarına rapor verilmemesi yönünde, doktorlara sözlü uyarıda bulunulması,
* Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğünde çalıştırılması gereken personellerin, idari ve Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılması sonucu, iş yükünün artmasına ve iş barışının bozulmasına neden olmaktadır.”
Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***