Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

”Hafize Gaye Erkan, Mehmet Şimşek’in koltuğu için yedekte tutuluyor” iddiası

”Hafize Gaye Erkan, Mehmet Şimşek’in koltuğu için yedekte tutuluyor” iddiası


Gazeteci Fatih Altaylı, yurt dışından para getiremediği için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yerine eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yedekte tutulduğunu iddia etti.

Youtube kanalında konuşan gazeteci Fatih Altaylı, AKP kulislerinde konuşulan bir iddiayı dile getirdi. Mehmet Şimşek’in koltuğu için eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yedek tutulduğunu ileri süren Altaylı şu ifadeleri kullandı:

”AKP’DE ŞÖYLE KULİSLER KONUŞULUYOR; GAYE ERKAN’I DA YEDEK TUTUYORLAR”

”AKP’nin güvendiği bir iki adam var işte onların da en babası Mehmet Şimşek’ti. Şunu da söyleyeyim; Gaye Erkan’ı da yedek tutuyorlar. Şu anda ben bunu söyleyeyim; Gaye Erkan hâlâ Türkiye’de burada babasıyla beraber. AKP’de şöyle kulisler konuşuluyor; ‘Ya Mehmet de dışarıdan para getiremiyor, acaba Gaye daha iyi mi getirir?’ falan diyenler var. Acaba Gaye hanımın Amerikan finansal çevresi daha mı iyi gibi düşünceler var. Bu düşünceler doğru değil ama AKP kendinde kabahat bulamayacağı için, yani bizim bu adalet anlayışımızda, bizim bu diğer politikalarımızda, çevremizle kavga etmemizde, atar gider yapmamızda ekonomi düzelmiyor. ‘Türkiye güvenilir sınıfa girmiyor’ diyemeyecekleri için suçu para gelmemesinde yani Mehmet Şimşek’te bulacaklar. Gaye Erkan niye burada? Hayatı Amerika’da geçmiş işi orada, çalıştığı bankalar orada.

Mehmet Şimşek bulabilecekleri en iyi adamdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında arkasında duran kimse yok, o da ne kadar durur bilemeyiz. Duramadığı zaman felaket olur. Çünkü Mehmet Şimşek’i yiyenler Gaye Erkan’ı kemikleriyle beraber yerler tüy bırakmazlar.”

Fatih Altaylı: “AKP, Hafize Gaye Erkan’ı yedek tutuyor. Hala Türkiye’de, hiçbir yere gitmedi.

Erkan, babasıyla birlikte birgün Mehmet Şimşek’in yerine getirilebilir.

Çünkü AKP’de şöyle kulisler var; ‘Mehmet dışarıdan para getiremiyor, Gaye daha iyi getirir’ diye düşünüyorlar.” pic.twitter.com/Zhzxyf9QFt

— 🎙 Muhbir (@ajans_muhbir) September 12, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version