Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gram Altında 3 Bin Lira İçin Tarih Verildi

Gram Altında 3 Bin Lira İçin Tarih Verildi


ABD’de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi için bir artış beklentisi hakim. Altında genel yön yukarı olmaya devam ederken Eylül’de Fed’in faiz indirimine kesin gözüyle bakılmasının etkisi büyük. Altın için sert hareketleri yıl sonuna kadar görebiliriz.

Dolar endeksinin yeniden 101 seviyesi üzerinde tutunma çabasında, verilerin akışı ve yapılacak açıklamalar doğrultusunda yukarı yönlü hareket etmesi altın fiyatlarında geri çekilme getirebilir. Bu durum alım fırsatı oluşturabilir.

Ons altın için 2.470 dolarda destek seviyesi var. 2.530 dolar seviyesinde ise güçlü bir direnç var. Teknik açıdan baktığımızda yön yukarı fiyatlama beklentilerini destekliyor. Veri akışı doğrultusunda bu güçlü seviyelerin kırılması halinde ise 40-50 dolar bandında bir standart sapma takibi yapılabilir.

OVP hesaplamasında kullanılan ortalama dolar/TL tahmini 2024 yılı için 33,2 olarak, 2025 yılı için 42 seviyesinde açıklandı. Merkez Bankası ve ekonomi heyeti dolar kurunda bir agresif hareket beklemiyor. Küreselde ise ons altın için Fed etkisi ile yukarı fiyatlamanın çarpan etkisi bekleniyor. Bu noktada 2.270 lira ardından 2.830 lira beklentisi fiyatlanabilir. Yıl sonu için 2.850-2.900 lira hedeflenebilir.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version