Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gimgim’de ilk defa toplu taşıma hizmeti


MÛŞ – Uzun yıllardır toplu taşıma hizmetinde yoksun kalan Gimgim’da belediye toplu taşıma hizmetti başlattı. 

İhtiyaç olmasına rağmen kayyımların toplu taşıma hizmetinde adım atmadığı Gimgim’da, belediye toplu taşıma hizmetini vermeye başladı. Gigim Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda bu alanda adım atıldı. Seçimlerden sonra, yaptıkları hizmetti halka anlatmak için Belediye Çay Bahçesi’nde toplantı düzenleyen Belediye Eşbaşkanları Gülbahar Kaya ve Gıyasettin Aydemir’in gündeminde de toplu taşıma vardı. 

 

Çok sayıda ilçe sakinin katıldığı toplantıda konuşan Aydemir, resmi başvurulara rağmen kredinin verilmediği ve mevcut bütçeyle çalışma yaptıklarını aktardı. İlçeye doğal gaz getirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Aydemir, ilçeyi toplu taşıma hizmetiyle tanıştırdıklarını söyledi. Alınan Meclis kararını hayata geçirdiklerini ifade eden Aydemir, “Belki yeterli değiliz, ama Varto’nun birçok mahallesine ulaşarak, ulaşım noktasında mağduriyet yaşayan yurttaşlarımıza gerekli yere gitme konusunda hizmet verebiliyoruz. Bütün girişimlere rağmen doğalgaz noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Halkımızda bu noktada çok zorlanıyor. Girişimlerimiz devam ediyor, halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz” dedi. 

 

‘BİRÇOK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ’

 

Eşbaşkan Gulbahar Kaya ise kadın alanında yaptıkları çalışmalara değinerek, Kadın Dinlenme Evi ile sınırlı kalmayacaklarını birçok kadın çalışması yapacaklarına vurgulayarak, “200 aracın park edileceği açık otoparkı yapıldı, Varto’da ilk defa toplu taşımaya başlandı. Durak yerleri ve saatlerini gösteren tabelaların montajları yapıldı, Kadın Dinlenme Evi düzenlendi, yüksekokulun içme suyu isale hattı çekildi. Çevre düzenlemesi yapıldı, ilçenin imar planının yapılması için başta Van Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer merkez belediyeleri, 30 dönümlük parkın yapımı için peyzaj çalışması başlatıldı, doğalgaz için gerekli girişimler yapıldı, halk pazarını yeri hazırlandı” ifadelerini kullandı. 

 

Eşbaşkanlar, bu hizmetlerle sınırlı kalmayacaklarını, halkçı ve demokratik belediyecilik anlayışıyla kenti yeniden inşa edeceklerinin altını çizdi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version