Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

GAZZE | Alman Dışişleri Bakanı: Askeri müdahale tek başına çözüm değil

GAZZE | Alman Dışişleri Bakanı: Askeri müdahale tek başına çözüm değil


GIL COHEN-MAGEN / AFP

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail’in Gazze Şeridi’nde yürüttüğü saldırılarda tek başına askeri bir yaklaşımın çözüm olmadığını söyledi.

İsrail’in kıyı kenti Tel Aviv’de İsrailli mevkidaşı Israel Katz ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta sonu, Gazze’deki duruma salt askeri bir yaklaşımın çözüm olmadığını çarpıcı bir şekilde gösterdi” dedi. Baerbock Pazar günü açıklanan 6 rehinenin ölü bulunmasına atıfta bulundu.

Rehinelerin ölümü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Gazze’de ateşkes ve rehine takası için Hamas’la anlaşmaya varması yönündeki iç baskıyı arttırırken, iki taraf bu hafta görüşmelerin tıkanması nedeniyle karşılıklı suçlamalarda bulundu.

Baerbock “hemen şimdi ateşkes” çağrısında bulundu ve İsrailli yetkililerin 28 Ağustos’ta ordunun birçok şehirde en az 36 kişinin ölümüne neden olan bir baskın başlattığı Batı Şeria ile ilgili açıklamalarına karşı çıktı.

İsrail’in aşırı sağcı ulusal güvenlik bakanı Itamar Ben-Gvir, X’te yaptığı bir paylaşımda Netanyahu’dan Batı Şeria’daki “Hamas ve diğer terör örgütlerinin” yenilgiye uğratılmasını Gazze’deki savaşın amaçlarından biri haline getirmesini istediğini söyledi.

Baerbock, “İsrail hükümetinin bizzat üyeleri Batı Şeria’da da Gazze’de olduğu gibi aynı yaklaşımın benimsenmesi çağrısında bulunduğunda, İsrail’in güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atan şey tam da budur” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version