Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteciye psikolojik işkence yapan eski Kolombiya istihbarat şefi, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Gazeteciye psikolojik işkence yapan eski Kolombiya istihbarat şefi, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı


Gazeteci Claudia Julieta Duque

Kolombiya’da eski istihbarat şefi Enrique Ariza, bir gazeteciye “ağırlaştırılmış işkence” de dahil olmak üzere işlediği suçlardan dolayı 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Savcılığın yaptığı açıklamaya göre, Kolombiya’nın feshedilmiş istihbarat servisi DAS’ın eski başkanı Enrique Ariza, gazeteci Claudia Julieta Duque’ye karşı “zulüm, taciz” ve diğer suçlardan mahkum edildi. Gazeteci yıllarca psikolojik işkenceye maruz kalmıştı.

Duque 2011 yılında Newsweek dergisi tarafından, yaptıkları haberler nedeniyle hayatları en çok risk altında olan 10 kadın gazeteci arasında gösterilmişti.

Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamada Ariza’nın “ağırlaştırılmış işkence suçundan” suçlu bulunduğu belirtildi.

Son mahkumiyet kararıyla birlikte Duque X’e yaptığı açıklamada “bu kurumun 8 eski yetkilisi ailemin ve benim maruz kaldığımız zulümden dolayı mahkum edilmiş oldu” dedi.

Pazartesi günü, eski DAS müdür yardımcısı Jose Narvaez de aynı davada 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Duque, yine davayla bağlantılı olan eski istihbarat müdürü Giancarlo Auque’nin henüz yargılanmadığını söyledi.

Korumalar gezmek zorunda kalan gazeteci, DAS’ı 2001-2004 yılları arasında kendisini gözetlemekle ve kendisini öldürmek ve 10 yaşındaki kızına tecavüz etmekle tehdit etmekle suçlamıştı. Duque sistematik olarak ölüm tehditlerine, kaçırmalara, yasadışı gözetimlere, karalama kampanyalarına ve damgalanmaya maruz kaldı.

Ülkeyi terk etmek zorunda kalan Duque’nin yayınlarının da etkisiyle DAS 2011 yılında feshedildi.

Duque, 1999 yılında öldürülen gazeteci Jaime Garzon cinayetini soruşturduğu ve DAS’ın suça karıştığını ifşa ettiği için istihbarat örgütünün hedefi olmuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version