Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

FRANSA | Yeni Başbakan Barnier: “Bütçe açığı durumu oldukça ciddi”

FRANSA | Yeni Başbakan Barnier: “Bütçe açığı durumu oldukça ciddi”


JOEL SAGET / AFP

Başbakan Michel Barnier AFP’ye yaptığı açıklamada ,Fransa’nın bütçe durumunun “çok ciddi” olduğunu belirterek, Fransız kamu maliyesinin içinde bulunduğu “tam gerçekliği” ölçmek için daha fazla bilgiye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Fransa, geçtiğimiz ay Avrupa Birliği bütçe kurallarını ihlal ettiği için resmi bir prosedüre tabi tutulurken, Fransa Merkez Bankası bu hafta 2027 yılına kadar AB bütçe açığı kurallarına geri dönülmesinin “gerçekçi olmadığı” uyarısında bulundu.

Fransa’nın kamu sektörü açığının bu yıl GSYH’nin yaklaşık yüzde 5,6’sına ulaşması ve 2025’te yüzde 6’yı aşması bekleniyor. Bu da AB’nin çizdiği yüzde 3’lük tavanı oldukça aşıyor.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından atanan Barnier, mali istikrarı sağlamaya yardımcı olmak için Macron’un  cumhurbaşkanlığı dönemi boyunca reddettiği olası vergi artışlarını gündeme getirdi.

Barnier yaptığı açıklamada, “Ülkenin bütçe durumunun çok ciddi olduğunu keşfediyorum. Bu durum sempatik açıklamalardan daha fazlasını gerektiriyor. Sorumlu bir eylem gerektiriyor” dedi.

Henüz bir kabine atamayan yeni başbakanın önümüzdeki ay parlamentoya 2025 bütçesini sunması ve bunun yeni yönetim için ilk büyük sınav olması bekleniyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version