Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

FRANSA | Ulusal Meclis Başkanlık Divanı, Emmanuel Macron’un görevden alınması talebini onayladı

AP SEÇİMLERİ | Macron, aşırı sağa karşı uyardı: “İngilizler gibi sonra pişman olmayın”


Ulusal Meclis Başkanlık Divanı, Emmanuel Macron’un görevden alınması talebi hakkındaki azil işlemlerini onaylayarak Hukuk Komisyonuna sevk etti. Sol parti La France insoumise (LFI) tarafından başlatılan prosedür 10’a karşı 12 oyla kabul edildi.

La France insoumise tarafından sunulan Emmanuel Macron’un görevden alınması önerisi 17 Eylül Salı günü Ulusal Meclis bürosu tarafından onaylandı. Franceinfo’nun parlamento kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 12 üye lehte, 10 üye ise aleyhte oy kullandı.

LFI grubunun lideri Mathilde Panot, X’te bu “Beşinci Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş olayı” memnuniyetle karşıladı ve “bunu tartışmak üzere kısa süre içinde Hukuk Komisyonu ile görüşeceğini” duyurdu.

Görevden alma teklifi önce Hukuk Komisyonuna gönderilecek. Sonrasında milletvekillerinin üçte ikisi tarafından onaylanması gerekiyor. Ancak, solun hem komisyonda hem de Meclis’te azınlıkta olması nedeniyle bu hamlenin başarılı olma ihtimali oldukça düşük.

Franceinfo’nun katardığına göre, eski Başbakan ve Ulusal Meclis’te Ensemble pour la République milletvekillerinin grup lideri olan Gabriel Attal, “Bu önerge ve bu tartışma kurumlarımıza karşı bir savaş ilanıdır” diye tepki gösterdi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version