Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

FRANSA | Eski Başbakan Édouard Philippe, 2027 cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıkladı

FRANSA | Eski Başbakan Édouard Philippe, 2027 cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıkladı


JULIEN DE ROSA / AFP

Édouard Philippe, dün akşam Le Point gazetesine verdiği bir mülakatta 2027 cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını resmileştirdi.

Eski Başbakan Édouard Philippe, Fransa’da Başbakanlık krizinin yaşandığı bir siyas, atmosferde 2027 yılındaki seçimlerde cumhurbaşkanı olmak için aday olacağını açıkladı.

Philippe, olası bir erken cumhurbaşkanlığı seçimine de hazır olduğunu söyledi. Philippe’in Macron sonrası merkezin adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

Le Havre Belediye Başkanı Philippe, Macron 2017’de ilk kez cumhurbaşkanı seçildiğinde 3 yıl boyunca başbakanlık vazifesini yürütmüştü. Aynı kampta yer alsalar da Philippe ve Macron’un pandemi ve sarı yelekliler krizlerinde ciddi görüş ayrılıkları oluşmuştu. Philippe 2020’de başbakanlıktan ayrıldığında popülerlik seviyesi oldukça yükselmişti.

Senato’daki Macronist grubun başkanı François Patriat, LCI’ye verdiği demeçte, “aciliyetin istikrarı bulmak olduğu bir zamanda bireysellik göstermek ve adaylığını ilan etmek, bugün gerçekten uygun görünmüyor.” diyerek Philippe’in açıklamalarına tepki gösterdi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version