Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi

Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi


Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, parti genel merkezinde düzenlenen ‘İl Başkanları Toplantısı’ öncesi bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Erbakan, partinin kısa sürede önemli bir gelişim gösterdiğini vurgulayarak, “Yeniden Refah Partisi, Türkiye siyaset tarihinde örneğine az rastlanan katılımlarla iki büyük kongre gerçekleştirdi ve şu an 560 binden fazla üye sayısına ulaşmış durumda, 1 milyon hedefine hızla ilerliyoruz. Üye sayımız, şu anda aylık 30 bin artış kaydediyor ve bunu en kısa sürede 50 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu üye sayısıyla Türkiye’nin 3’üncü büyük partisi konumundayız” dedi.

MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN DEĞİŞMEZ PRENSİPLERİ
Erbakan, AKP’nin vatandaşla bağının koptuğunu ve ana muhalefet partisinin gündeminin gereksiz konularla dolu olduğunu belirtti. “Sokaktaki yurttaş, yaşam pahalılığı ve yoksullukla mücadele ederken, muhalefet amblem değişikliği ve iç çekişmelerle vakit harcıyor. Yeniden Refah Partisi, gündemin ülkenin gerçek sorunlarından uzaklaşmasına engel olmaya çalışıyor. Partimiz, Milli Görüş davasının adresidir. Bu adrese gelenler, Milli Görüş’ün değişmez prensiplerini kabul etmiş demektir” ifadelerini kullandı.

YOKSULLUK SINIRI 64 BİN LİRA
Türkiye’nin mevcut ekonomik durumunun kötüye gittiğini belirten Erbakan, iktidarın görevini yerine getiremediğini ve halkın borç içerisinde kıvrandığını söyledi. Asgari ücretin 17 bin lira, emekli maaşının 12 bin 500 lira seviyesine yükseldiğini, ancak açlık ve yoksulluk sınırlarının çok daha yüksek olduğunu kaydetti. “Bugün yoksulluk sınırı 64 bin lira, İstanbul’da ise 70 bin lira. Milyonlarca insan, bu rakamlarla hayatta kalmaya çalışıyor. İktidar, emekliye ve memura yeterli zam yapacak kaynağı bulamıyor. Çiftçiye de adil bir fiyat verilmiyor. Yaş çay alım fiyatı, maliyetin altında kalıyor. KOBİ’ler ve küçük esnaf da benzer sıkıntılar yaşıyor. Kamu çalışanlarına insan onuruna yaraşır maaşlar verilmiyor. Tüm bunların nedeni, kaynakların israfa ve haksız kazanca gitmesidir” dedi.

Serbest Görüş:

Erbakan, bir gazetecinin “Erken seçim olmalı mı?” sorusuna ise, “Erken seçim gündeme gelecek gibi görünüyor. Ekonomik veriler, Türkiye’yi bir erken seçime zorluyor. İktidarın enflasyonu düşüreceğiz söylemleri gerçeği yansıtmıyor. 2025’in enflasyon oranını artırıyorlar. Artık mevcut yönetimle ekonominin düzelmesi mümkün görünmüyor. Bu nedenle 2025 sonu veya 2026 ilkbaharında erken seçim gündeme gelebilir” yanıtını verdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version