Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Erdoğan’ın sözleri, AKP’nin erken seçime yanaşmayacağını gösteriyor’

Kulis: Erdoğan seçim hazırlığına başlıyor; A takımı ve parti kadroları değişecek


Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Son 70 yılın zirvelerini gören enflasyonun sorun olmaktan çıkmasının biraz daha zaman alacağı anlaşılıyor. Kuzeyimizdeki savaşın olumsuz etkilerini henüz aşamadan İsrail’in Gazze’ye saldırıları sebebiyle artan gerilim, ciddi bir endişe kaynağı olmayı sürdürüyor” sözlerinden yola çıkarak, AKP’nin CHP lideri Özgür Özel’in erken seçim çağrısına yanaşmayacağını gösterdiğini ifade etti.

Murat Yetkin’in yazısı şöyle:

“‘Enflasyonun sorun olmaktan çıkmasının biraz daha zaman alacağı anlaşılıyor.’ Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu cümleyi dün, 18 Eylül’de Türk Müteahhitler Birliğinin “Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni”ndeki uzunca konuşmasının bir yerinde söyleyip geçti.

Daha 9 Eylül’de kabine toplantısı ardından Türkiye’nin kısa sürede enflasyonu düşüreceği ve düşürerek büyüyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanının 18 Eylül’de ki ifadesi tam olarak şöyle:

‘Son 70 yılın zirvelerini gören enflasyonun sorun olmaktan çıkmasının biraz daha zaman alacağı anlaşılıyor. Kuzeyimizdeki savaşın olumsuz etkilerini henüz aşamadan İsrail’in Gazze’ye saldırıları sebebiyle artan gerilim, ciddi bir endişe kaynağı olmayı sürdürüyor.”
Birkaç cümle sonra da şu ifadeyi kullandı Erdoğan:

‘Tüm bunların ülkeleri korumacılığa ve yeni yatırımlar noktasında aşırı ihtiyatlı davranmaya ittiğinin farkındayız. Avrupa’nın da aralarında olduğu birçok gelişmiş ekonomi, büyüme beklentilerini düşürmekte, büyüme oranlarını aşağı doğru revize etmektedir.’
Enflasyonla mücadelede dış etkileri yok sayamayız. Bölgedeki çatışma ortamı ekonomiyi olumsuz etkiliyor ama bunlar asli etkenin 2018-2022 arası izlenen ekonomik politika olduğu gerçeğini gizleyemiyor.

Başka partinin değil, AK Partinin devrinde ve daha ortada ne Covid-19 ne Rusya’nın Ukrayna savaşı ne de Hamas’ın 7 Ekim saldırıyla başlayan Gazze Krizi yokken, 2018’den itibaren içine çekildiğimiz ekonomik krizden çıkılamamasını sadece dış etkenlere bağlamak doğru değil.

Erdoğan’ın “enflasyonun sorun olmaktan çıkmasının biraz daha zaman alacağı” sözleri, aynı zamanda CHP lideri Özgür Özel’in aday olmak istiyorsa Kasım 2025’e dek erken seçim istemesi gerektiği çağrısına karşı AK Parti’nin böyle bir şeye yanaşmayacağını da gösteriyor.

Cumhurbaşkanı “biraz daha” sözüyle ne kast ettiğini açıklarsa, halk belki önünü biraz daha net görebilir.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version