Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, Pençe Kilit Operasyonu’nun sona ereceğini mi ima etti?

Erdoğan, Pençe Kilit Operasyonu’nun sona ereceğini mi ima etti?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde yaptığı konuşmada, Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Operasyonu hakkındaki ifadeleri, “Operasyon sona mı eriyor?” tartışmalarına neden oldu.

Erdoğan’ın Pençe Kilit operasyonu için “Kilidi kapatacağız” demesi Erbil merkezli Kürt medyası Rudaw’da büyük yer aldı. Rudaw, Erdoğan’ın açıklaması için “Pençe Kilit Operasyonu sona mı eriyor?” sorusunu yöneltti.

Erdoğan, şunları söylemişti:

“Somali’den Katar’a kadar ihtiyaç duyulan her yerde dost ve kardeşlerimizle dayanışma halindeyiz. Son 2 yıldır da Pençe harekatlarımızla Irak’ın kuzeyindeki terör bataklığını kurutmaya çalışıyoruz. İnşallah çok yakında buradaki hedeflerimize de ulaşacağız. Kilidi kapatacak, bölücü alçakları milletimiz ve Iraklı kardeşlerimiz için bir tehdit kaynağı olmaktan mutlaka çıkaracağız. Şunu çok açık söylemek isterim. 15 Temmuzvari bir ihanetin ardından dünyadaki hiçbir devlet Türkiye’nin yaptığını yapamazdı. Türk Silahlı Kuvvetleri dışında dünyadaki hiçbir ordu, çok kısa sürede sınırları ötesinde böyle bir başarıya imza atamazdı.”

TSK, 17 Nisan 2022’de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Hakurk, Zap, Avaşin-Basyan’da “Pençe-Kilit” adıyla havadan ve karadan operasyon başlatmıştı.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version