Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EL SALVADOR | Polis şefi helikopter kazasında öldü; Devlet Başkanı Bukele’den sabotaj iması

EL SALVADOR | Polis şefi helikopter kazasında öldü; Devlet Başkanı Bukele’den sabotaj iması


El Salvador Polis şefi Mauricio Arriaza Chicas içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Chicas, Başkan Bukele’nin çetelere karşı başlattığı savaşın en önemli figürlerinden birisiydi. Bukele, helikopterin düşmesinin basit bir kaza olmadığını düşünüyor.

Bugün erken saatlerde yapılan açıklamada, hükümetin çete şiddetine karşı yürüttüğü operasyonlar kapsamında binlerce kişiyi hapse atmasında kilit rol oynayan El Salvador ulusal polis şefinin bir helikopter kazasında hayatını kaybettiği duyuruldu.

Salvador ordusuna göre, Salvador Hava Kuvvetleri’ne ait helikopter ülkenin doğusunda Honduras sınırına yakın bir bölgede düştü. Helikopterdeki herkesin öldüğü belirtildi.

Ordu, helikopterdeki yolcular arasında hafta sonu Honduras’ta tutuklanan kredi birliğinin eski başkanı Manuel Coto’nun da bulunduğunu söyledi. El Salvador’da kara para aklamakla suçlanan Coto, El Salvador’a geri götürülüyordu.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele Pazartesi günü sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, helikopter kazasının sadece bir “kaza” olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.  “Kazaya” dair herhangi bir kanıt sunmayan Bukele, hükümetinin soruşturma için uluslararası yardım isteyeceğini söyledi.

Orta Amerika’nın en küçük ülkesi olan El Salvador, Bukele öncesinde savaş bölgesi dışında dünyanın en yüksek cinayet oranlarından birine sahipti. Bukele 2019’da iktidara geldikten sonra çetelere karşı savaş başlattı.

Sivil özgürlükleri ve temel hakları askıya alan Bukele, yürüttüğü savaşta başarıya ulaştı. El Salvador’da cinayet oranları keskin bir düşüş gösterdi. Bukele Şubat 2024’te ilk turda oyların yüzde 84’ünü  alarak yeniden Başkan seçildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version