Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dünyanın en yaşlı adamı: Sırrım yok

Dünyanın en yaşlı adamı: Sırrım yok


Dünyanın en yaşlı adamı 112’nci yaşını kutlarken sır vermedi.

Titanik’in battığı yıl, 1912’de Liverpool’da doğan John Tinniswood, Guinness Dünya Rekorları’na verdiği demeçte neden bu kadar yaşadığını bilmediğini söyledi.

Halen Southport’ta bir bakım evinde yaşayan rekortmen şöyle devam etti: “Hiçbir özel sırrım yok. Gençliğimde aktiftim, çok yürüyordum… Bir ilgisi var mı bilmiyorum. Ama ben hiç de özel biri değilim.”

Her cuma bir porsiyon balık ve patates kızartması yemenin dışında bir alışkanlığı bulunmadığın belirten rekortmen, “Bana ne verirlerse yiyorum, herkes gibi” dedi.

John Tinniswood, kendisine çocukluğundan bu yana dünyanın çok değişip değişmediği sorulduğunda ise gerçekçiliğini korudu: “Bence o zamandan daha iyi değil. Ya da çok az daha iyi. Muhtemelen bazı yerlerde daha iyidir ama bazı yerlerde daha da kötüdür.“

Dünyanın en yaşlı adamı, tuttuğu futbol kulübü Liverpool’un kurulmasından 20 yıl sonra doğmuş. Dolayısıyla kulüp tarihinindeki 66 kupanın ikisi hariç hepsini görmüş.

Muhasebeci olarak çalışan Tinniswood 1972’de emekli olmuş.

Birinci Dünya Savaşı başladığında iki, İkinci Dünya Savaşı başladığında henüz 27 yaşında bulunan Tinniswood aynı zamanda en yaşlı gazi.

Eşi Blodwen’la Liverpool’da bir dans partisinde tanışıp 1942’de evlenmiş. Kızı Susan 1943’te doğmuş. Çift, Blodwen Tinniswood 1986’da ölene kadar 44 yıl birlikte yaşamış.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version