Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyarbakır’da 19 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni bulundu


Diyarbakır’da 19 gündür aranan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni bulundu.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan Güran’ın cesedinin köyün kuzeyindeki bir derede bu sabah bir çuvalın içinde bulunduğu öğrenildi.

Narin Güran’ın bulunması için 19 gündür, 4 bini aşkın kişiyle, havadan, karadan ve akarsularda aramalar yapıldı.

Önceki gün gelen ihbarlar üzerine arama ekipleri farklı noktalara yoğunlaştı. Köyün kuzeyindeki Eğertutmaz deresinde arama yapan ekipler, Narin’in cansız bedenini bu sabah derede bir çuvalın içinde buldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Narin’in cesedinin bulunduğunu bu sabah sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımla duyurdu:

“Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun.”

Vali Zorluoğlu: “Narin dere kenarında, çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenmiş vaziyette bulundu”

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Bakan Yerlikaya’nın Narin’in cesedine ulaşıldığına duyurmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, şu detayları paylaştı:

“Eğertutmaz deresinde yapılan aramada kayıp çocuk Narin Güran, en son görüldüğünde üzerinde bulunan şahsi kıyafetleriyle birlikte dere kenarında, çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 8.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur.

İlk bulgulara göre, kayıp Narin Güran’ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup, dere kenarına getirildiği, burada çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla, şüphe uyandırılmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır.”

Vali Zorluoğlu, konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığının gizlilik kararı olduğunu anımsatarak, basın mensuplarından soru almadı.

Adalet Bakanı Tunç: “Soruşturma titizlikle ve çok yönlü sürdürülüyor”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Bakan Tunç, Narin’in ölümünden sorumlu olan ya da olanların, adalet önünde hesap vereceğini ekledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de X sosyal medya hesabından, şunları yazdı:

“Diyarbakır’da 21 Ağustos’tan bu yana aranan 8 yaşındaki kızımız Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşıldığını sabah saatlerinde çok büyük bir üzüntüyle öğrendim.

Olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve kamuoyunun bu süreçte hızlı ve doğru bilgilendirilmesini temenni ediyorum. Günlerdir canlarını dişlerine takarak kendi kızlarını arar gibi bölgede faaliyet yürüten tüm güvenlik güçlerine ve sivil ekiplere yürekten teşekkür ediyorum.”

Exit mobile version