Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Demokratik Kongo’da cezaevinden kaçma girişimi katliamla sonuçlandı: 129 ölü

Demokratik Kongo’da cezaevinden kaçma girişimi katliamla sonuçlandı: 129 ölü


Demokratik Kongo Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Jacquemain Shabani, ülkenin en büyük hapishanesinde yaşanan bir firar girişiminde en az 129 kişinin öldüğünü söyledi.
Bakan Jacquemain Shabani X üzerinde yaptığı açıklamada, “Geçici ölü sayısı 129’dur, bunlardan 24’ü uyarıldıktan sonra vurulmuştur.” dedi. 1,500 kapasiteli hapishanede 14 binin üzerinde mahkum bulunuyor.

Pazartesi günü erken saatlerde başkent Kinşasa’daki Makala hapishanesinden kaçma girişimi en az 129 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Ayrıca 59 kişi de yaralandı. AFP’ye konuşan görgü tanıkları Pazartesi gecesi saat 02.00 sularından itibaren birkaç saat boyunca silah sesleri duyduklarını söyledi. Yetkililer kaç mahkûmun kaçtığına ya da kaçmaya teşebbüs ettiğine dair herhangi bir bilgi vermedi.

Pazartesi sabahı hükümet sözcüsü Patrick Muyaya sadece güvenlik güçlerinin olay yerinde olduğunu söyledi ve bölge sakinlerine “paniğe kapılmamaları” çağrısında bulundu. Birkaç saat sonra ise ulusal televizyona yaptığı açıklamada durumun “kontrol altında” olduğunu söyledi.

Geniş Orta Afrika ülkesinin en büyük hapishanesi olan Makala hapishanesi 1,500 mahkum kapasitesine sahip. Hak örgütleri düzenli olarak hapishanedeki tutukluluk koşullarından ve aşırı kalabalıktan şikayet ediyor.

Resmi istatistiklere göre 14 bin ila 15 bin arasında mahkum barındıran hapishane, kapasitesinin yaklaşık 10 katında mahkuma ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version