Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP, İmamoğlu’nun yargılandığı “ahmak davası” gündemiyle olağanüstü toplanacak

CHP, İmamoğlu'nun yargılandığı "ahmak davası" gündemiyle olağanüstü toplanacak


T24 Politika Servisi

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun yargılandığı “ahmak davası” gündemiyle olağanüstü toplanacak. Toplantıda kesin bir karara varılmayacağını, istinaf mahkemesinin tavrına göre hareket edilmesi gerektiğini söyleyen CHP kurmayları, ”Çıkacak kararı görmeden bir şey yapmak çok sağlıklı değil” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine ‘ahmak’ dediği iddiasıyla yargılanıyor.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk ayağında Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti.

Dava, son iki yıldır istinaf mahkemesinde görülmeye devam ediyorken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cezasının çıkacağı ve Yargıtay’a gönderileceği iddiaları ortaya atılmıştı.

Özel katılamayacak

CHP lideri Özgür Özel’in talimatıyla düzenlenen toplantıda CHP Genel Merkezi’nden temsilcilerin yanında İmamoğlu ve avukatları da bulunacak.

Ankara’dan katılan heyette; Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Medya ve Halkla İişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yer alacak.

Toplantı saat 13.00’de yapılacak. Özel, 24-26 Eylül ABD temasları dolayısıyla ABD’ye hareket edeceği için toplantıya katılamayacak.

Toplantının CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda olacağını kaydeden kurmaylar, ”Genelde Ankara’da genel merkezde yapıyorduk. Ekrem Başkan da her toplantıya kısa da olsa katılıyordu. Bu sefer işimiz gereği İstanbul’da olacağımız için orada toplanacağız. Ekrem Başkan da katılacaktır” ifadelerini kullandı.

ANKA’nın haberine göre kurmaylar, yarınki toplantıdan kesin bir karara varılmayacağını belirtti. İstinaf mahkemesinin tavrına göre hareket edilmesi gerektiğini söyleyen CHP kurmayları, ”Çıkacak kararı görmeden bir şey yapmak çok sağlıklı değil” dedi.

 

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, 31 Mart 2019 seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesi sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği yanıt üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı.

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı bir konuşmada, isim vermeden kendisine yönelik “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” şeklindeki sözlerine bir gazetecinin sorusu üzerine yanıt vermişti. “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın” diyen İmamoğlu hakkında YSK’nın o dönemki başkanı Sadi Güven, kendisi ve görevdeki kurul üyelerine hakaret edildiği iddiasıyla şikayette bulunmuştu.

Şikayet üzerine İmamoğlu hakkında dava açılmış, İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişti.

 

Exit mobile version