Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP, İmamoğlu’nun ‘ahmak davası’ için olağanüstü toplanacak!

Ekrem İmamoğlu, başkanlara seslendi: “Belediyeleri iyi yönetemezsek, millet bize iktidarı vermez”


CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı “ahmak davası” gündemiyle yarın olağanüstü toplanacak.

31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine ‘ahmak’ dediği için yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davada İstinaf Mahkemesi’nin  İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezasını onayladığı ve kararın Yargıtay’a gönderileceği iddia edilmişti.

Edinilen bilgiye göre, yarın saat 13.00’de CHP’de parti yönetiminden beş kişilik alanında uzmanlardan oluşan grup olası gelişmeleri ele almak, son durumu değerlendirmek ve yaşanacaklara göre atılacak adımları belirlemek için toplanacak.

Toplantıya Gül Çiftçi, Burhanettin Bulut, Ensar Aytekin, Gökan Zeybek,Gökhan Günaydın ile İmamoğlu’nun avukatlarının katılması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, 31 Mart 2019 seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesi sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği cevap üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı.

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı bir konuşmada, isim vermeden kendisine yönelik “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” şeklindeki sözlerine bir gazetecinin sorusu üzerine yanıt vermişti. “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın” diyen İmamoğlu hakkında YSK’nın o dönemki başkanı Sadi Güven, kendisi ve görevdeki kurul üyelerine hakaret edildiği iddiasıyla şikayette bulunmuştu.

Şikayet üzerine İmamoğlu hakkında dava açılmış, İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version