Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP heyeti, Can Atalay için Numan Kurtulmuş ile görüştü: Durumun vahametinin farkında

CHP heyeti, Can Atalay için Numan Kurtulmuş ile görüştü: Durumun vahametinin farkında


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’nin Can Atalay ile ilgili olağanüstü toplanması konusunda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü. Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Başarır, Kurtulmuş’un, “durumun vahametinin farkında olduğunu” söyledi.

CHP’nin Meclis’i 10 Eylül 2024 Salı tarihinde olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından; CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ile Murat Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü. Görüşmede, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen ve vekilliği düşürülen Gezi tutuklusu avukat Can Atalay hakkında CHP’nin yaptığı 2. olağanüstü toplanma başvurusu gündeme geldi.

Başarır, olum bir görüşme olduğunu belirterek, “Ortada Anayasal bir problem var. Salı günü Meclis toplanmalı ve bu konu konuşulmalı. Can Atalay’ın hakları iade edilmeli. Olumlu bir görüşme oldu” dedi.

Başarır, “Numan Kurtulmuş da durumun vahametinin farkında olduğunu söyledi. Can Atalay’la ilgili taleplerimizi ilettik. 120 milletvekilin imzasıyla Meclis’in olağanüstü toplanmasını belirttik. Anayasa Mahkemesi’nin kararının Meclis’te okunması gerektiğini söyledik. TBMM, 400 milletvekili iradesiyle Anayasa’yı değiştirebiliyor. Birçok sorunun çözümünün Meclis olduğunu söyledik” ifadesini kullandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version