Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ÇHD’den İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hakkında suç duyurusu


İSTANBUL – ÇHD İstanbul Şubesi, polis Şeyda Yılmaz’ı öldüren Yunus Emre Geçti’nin maruz kaldığı işkenceye dair İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, İstanbul Ümraniye’de polis Şeyda Yılmaz’ın hayatını kaybettiği saldırı sonrası tutuklanan Yunus Emre Geçti’ye adliyeye götürüldüğü sırada çöp poşeti giydirilmesi ve işkenceye maruz bırakılmasına dair İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

Suç duyurusunda bulunduğunu resmi sanal medya hesabından paylaşan ÇHD, “23.09.2024 tarihinde yayınlanan görüntülerde yer alan işkence suçu failleri, amirleri ve suçu açıkça sahiplenen İçişleri Bakanı hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. İşkence insanlık suçudur, görmezden gelinmesine izin vermeyeceğiz!” ifadelerine yer verdi. 

 

‘CEZASIZLIK VE AKLAMA POLİTİKALARI’

 

ÇHD İstanbul Şubesi, Geçti’nin adliyeye sevk edilmesi esnasında işkenceye maruz bırakılmasına dair 24 Eylül’de basın metni yayınladı. “İşkence insanlık suçudur! Hiçbir suçunuzu işkence ile örtemezsiniz” başlıklı metinde, “İşkence bir insanlık suçudur ve bu suç yalnızca işkenceye uğrayan kişiye değil, tüm topluma karşı işlenmektedir. İşkence yasağının hiçbir istisnası, işkencenin hiçbir sebebi olamaz. Bununla birlikte siyasi iktidar, işkenceyi, kendi siyasi çıkarları ve yönetme biçiminin bir parçası olarak kullanmakta, kolluk işkencesini cezasızlık ve aklama politikalarıyla ödüllendirerek bu suçu bir iktidar aracına çevirmekte, medya elliyle de işkence suçunu olağanlaştırmaktadır. Dün yaşanan ve büyük bir iftiharla savunulan son olay da bu durumun bir göstergesidir” denildi.

 

‘MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’

 

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi: “Tüm gün boyunca medyaya servis edilen bu görüntülerle bir duygu sömürüsü ve vicdan aldatması sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu sayede, bunca suç kaydı bulunduğu iddia edilen bir kişinin ne sebeple serbest olduğunun, 19 yaşında bir kişinin polisin belindeki silahı nasıl ele geçirdiğinin. 19 yaşında bir kişinin nasıl 26 tane suç kaydı olabildiğinin sorgulanmasının önüne geçilmek ve halk önünde gerçekleştirilen ‘cezalandırma’ ile bir rahatlatma ve göz korkutma sağlanmak istenmektedir. Bu şiddet gösterilerini organize eden, bu mizansenleri hazırlayanların kendi suç ve acziyetlerini işkenceyi normalleştirerek örtbas etmesine müsaade etmeyeceğiz!”

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version