Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cemre Birand’dan ‘kız çocukları davası’ paylaşımı: “CHP’den hukuku savunmasını beklemek abes!”

Cemre Birand, Emine Erdoğan’a seslendi: Çocukların yeri cezaevleri değil, bu soruna siz de el atın


Merhum gazeteci Mehmet Ali Birand’ın eşi ve insan hakları savunucusu Cemre Birand, Çağlayan Adliyesi’nde görülen ve 15-16 yaşlarındaki kız çocuklarının ‘terörden’ yargılandığı davaya Türkiye’nin ana muhalefet partisi CHP’nin kayıtsız kalmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Cemre Birand, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hala bugün demi kızların davasında izleyen ve destek veren CHPli yok? Kadın kolları ne iş yaparsınız?Yok yok birşey demeyin , CHPye çok kızgınım. Çağlayandaki çocuklar davasına bir kişiyi göndermeyi akıl etmeyen bir partiden hukuku savunmasını beklemek abes.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu davada 13-15 yaşlarındaki lise öğrencisi kız çocukları birlikte sinamaya gittikleri, ders çalıştıkları ve Yemek Sepeti’nden ‘ortak’ yemek siparişi verdikleri gerekçesiyle ‘terör örgütüne üyelik’ suçlamasıyla yargılanıyor. Mahkemedeki sorgusunda çocuklara, neden namaz kıldıkları, neden birlikte sinemaya gittikleri ve ortak yemek siparişi verdikleri soruluyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version