Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cemaat yurdundaki taciz ve tecavüz davasında dosyalar birleştirildi


HABER MERKEZİ – Süleymancılara ait Özel Sugözü Erkek Öğrenci Yurdu’nda 10 çocuğun maruz bırakıldığı cinsel taciz ve tecavüz davası, “çocuğa karşı eziyet” dosyasıyla birleştirildi. 

Antalya’nın Alanya ilçesindeki Süleymancılara ait Özel Sugözü Erkek Öğrenci Yurdu’nda görevli G.R.U.’nin 10 çocuğa, cinsel taciz, tecavüz ve sarkıntılık suçlarından 94 yılı kadar yargılandığı dava, “çocuğa karşı eziyet” suçlamasıyla hazırlanan iddianame ile birleştirildi. Birgün’de yer alan habere göre, avukat M. Sutay Seydioğulları’nın sanık G.R.U. hakkında “çocuğa karşı eziyet” suçlamasıyla hazırlanan iddianamenin ana dava dosyasıyla birleştirilmesi talebi kabul edildi.

 

Kararda, Alanya 10. Asliye Ceza Mahkemesi ile Alanya 2. Ceza Mahkemesi arasında birleştirme uyuşmazlığı nedeniyle hükmün istinaf tarafından alındığı ifade edildi. Davanın üçüncü duruşması yarın saat 10.00’da Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

 

NE OLMUŞTU?

 

Antalya’nın Alanya ilçesinde Süleymancılar cemaatine ait Sugozü Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan 10 erkek öğrenciye yönelik taciz ve tecavzüzde bulunduğu belirtilen G.R.U. (21) hakkında toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Olayla ilgili yürütülen soruşturma ve alınan ifadeler kapsamında taciz ve tecavüze uğrayan öğrenci sayısının 10 olduğu tespit edildi. 

 

G.R.U. hakkında 9 öğrenciye yönelik “Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar”, “Çocuğa karşı cinsel taciz”, “Çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek”, 1 öğrenciye yönelik ise “Nitelikli cinsel istismar” suçlamasıyla toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianame, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

 

İddianamede öğrencilerin ifadeleri de yer aldı. G.R.U. ise ifadesinde, çocuklarla şakalaştığını iddia ederek suçlamaları reddetti. Diğer yandan G.R.U.’nun öğrencilere uyguladığı şiddet, bir öğrencinin cep telefonu kaydı ile ortaya çıktı. Görüntülerde G.R.U.’nun öğrencilere bağırdığı ve darp ettiği anlar yer aldı. 

 

AİLELERE PARA TEKLİF EDİLDİ

 

G.R.U.’dan şikayetçi olan ailelerden birine cemaat tarafından şikayetini geri çekmesi için 300 bin TL teklif edildiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda G.R.U.’nun telefonunda “Erkek ve kız çocuklarına ilişkin cinsel içerikli görüntüler” tespit edildi. 4 çocuğun ailesinin G.R.U.’dan şikayetçi olmazken, 1 Nisan’da görülen ilk duruşmada bir çocuğun G.R.U. tarafından birden fazla kez “istismara” maruz kaldığı ortaya çıktı. 

 

YURT KAPATILDI

 

İstismarın yaşandığı yurt kapatıldı. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, İlçe Özel Öğrenci Yurtları Denetim Komisyonu üyelerinin “denetim görevini tam olarak yerine getirmediklerine” dikkat çekerek, haklarında soruşturma açılamasına hükmetti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version