Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cem Küçük: Eğer teğmenler işi soruşturulmaz ve gereken tedbirler alınmazsa…

Erdoğan’ın katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyetinde teğmenler: Mustafa Kemal’in askerleriyiz!


İktidara yakın Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, genç teğmenlerin tartışma yaratan sloganına ilişkin, “AK Parti eski refleksinde değil. Bir bütünlük yok partililer arasında. Umarım daha kıvrak olurlar. Eğer teğmenler işi soruşturulmaz ve gereken tedbirler alınmazsa 10 yıl sonra başka şeyler konuşabiliriz” dedi.

Cem Küçük’ün yazısı şöyle:

“Erdoğan’ın yanında yemin edenlerin daha sonra gidip korsan yemin etmesi iyice araştırılmalıdır. AK Parti bu meseleyi asla hafife almamalıdır. 1957’de rahmetli Menderes “9 Subay Olayı”nı hafife aldı. Bu olayda illa darbe girişimi var demiyorum. “9 Subay Olayı”nda sadece kafalarında plan vardı. 3 sene sonra iyice örgütlenip darbe yaptılar. İleride her olayda bu teğmenler korsan bildiriyle anılacaklar.

AK Parti maalesef ağız birliği edemedi. Mustafa Varank, Fatih Şahin, Yılmaz Tunç gereken tepkiyi gösterdiler.

Medyada ben ilk gün net konuştum. Sonradan topa girenler oldu ama onlar hükûmet ne diyecek diye bekledi.

Bizim tanıdığımız Erdoğan bu tür olaylarda perde arkasını iyice araştırır, sonra gerekeni söyler. Erdoğan benim öğrendiğim, bu olayın soruşturulmasını istedi. Ona göre olması gerekeni söyleyecektir…

‘AK PARTİ ESKİ REFLEKSİNDE DEĞİL’

Türk siyasi tarihi darbelerle dolu. Kaygılanmakta haklıyız. İleride ne olacağını kimse bilemez. 10 sene, 20 sene sonra kimse darbe olmaz diyebilir mi? Ben diyemem.

Geçen yıl seçimlere giderken intikam alacağız diyen onlarca kişi vardı. Yargıda, üniversitelerde size gününüzü göstereceğiz diyenlerin sayısı az değildi…

AK Parti eski refleksinde değil. Bir bütünlük yok partililer arasında. Umarım daha kıvrak olurlar. Eğer teğmenler işi soruşturulmaz ve gereken tedbirler alınmazsa 10 yıl sonra başka şeyler konuşabiliriz. Burası Türkiye. Kendini vatan kurtarıcılar olarak gören zihniyet fırsat bulduğunda darbe de yapar, isyan da eder…”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version