Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çekya Cumhurbaşkanı, Ukrayna’yı gerçekçi olmaya çağırdı

Çekya Cumhurbaşkanı, Ukrayna’yı gerçekçi olmaya çağırdı


Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel, New York Times’a dün verdiği röportajda, Ukrayna’nın Rusya tarafından işgal edilen topraklarını geri alma ihtimali konusunda “gerçekçi olması gerektiğini” söyledi.

Eski bir üst düzey NATO generali olan Petr Pavel, Rusya’nın işgale başlamasından bu yana Ukrayna’ya desteğini esirgemeyen bir isim olarak dikkat çekerken verdiği röportajda “Savaşın en olası sonucu Ukrayna topraklarının bir bölümünün geçici olarak Rus işgali altında kalması olacaktır” ifadesini kullandı.  Çekya Cumhurbaşkanı bu geçici durumun yıllar sürebileceğini sözlerine ekledi. Pavel, ayrıca Moskova’nın geçici olarak elinde tuttuğu bölgelere ilişkin birçok örnek olduğunu belirtti.

“Ukrayna’nın yenilgisi ya da Rusya’nın yenilgisi, bu basitçe gerçekleşmeyecek” diyen Pavel ne Ukrayna’nın ne de Rusya’nın maksimalist savaş hedeflerine ulaşmayı bekleyemeyeceğini ifade etti.

Çekya Cumhurbaşkanı, Ağustos ayında yaptığı açıklamada da Rusya ve Ukrayna arasında varılacak herhangi bir barış anlaşmasının muhtemelen adil olmayacağını söylemiş, ayrıca Ukrayna’nın işgal ettiği tüm toprakları geri alamasa bile NATO’ya katılmasına izin verilmesi gerektiğini belirtmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version