Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bülbün’ün katledilişinin yıldönümünde mevlit verildi


COLEMÊRG – Hewlêr’de 18 Eylül 2023’te katledilen KNK temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün’ün  için düzenlenen mevlitte DEM Parti Milletvekili Onur Düşenmez, “Halkımızı katliamlardan geçirmek isteyenlere karşı mücadelemizle dert olmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

Federe Kurdistan Bölgesi’nin Hewlêr kentinde bulunan Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Temsilciliği’ne yönelik 18 Eylül 2023 yılında yapılan saldırıda Deniz Cevdet Bülbün katledildi. Bülbün’ün katledilişinin birinci yıldönümünde doğup büyüdüğü ve defnedildiği Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Dêlezi köyünde mevlit verildi. Mevlide, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez, DEM Parti ve DBP Gever ilçe örgütü yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Gever belediyesi yönetiminin de aralarında olduğu yüzlerce kişi katıldı. Mevlidin kurulduğu alana ise Bülbün’ün posterleri asıldı. 

 

‘GERÇEK FAİLER YARGILANMADI’

 

Bülbün için okunan mevlit ve duaların ardından özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu yapıldı. Ardından, DEM Parti kent milletvekili Onur Düşünmez söz aldı. Mamoste (öğretmen) Bülbün’ün kirli ilişkiler ve bağlantılarla ortak bir şekilde katledildiğini belirten Düşünmez, gerçek faillerin aklanarak yargılanmadığını vurguladı. Bülbün’ün katledilmesi olayında sadece işbirlikçilere ceza verilmesinin yeterli olmayacağını belirten Düşünmez, “Bu suça ortak olan, yıllardır Kürtlere her yeri kabristana çeviren tüm odakların yargılanması gerekiyor. Gerçek failler gizlendikçe bizler mamoste ve diğer katledilen tüm arkadaşlarımızın faillerini aramaya ve dava yoldaşları olarak mücadelelerini sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.  

 

‘DERT OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

 

Düşünmez şöyle devam etti: “Kürt dili, kültürü ve tarihi için Mamoste Deniz gibi yüzlerce arkadaşımız bu uğurda can verdi. Kanımızın son damlasına kadar onların mücadelesinin yürütücüleri olacağız. Mamoste ve yoldaşları can verirken bile tek talepleri halkımızın birliği, Kürt dili, tarihi ve kültürüne halkımızın sahip çıkmasıdır. Bugüne kadar kimseye boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Halkımızı katliamlardan geçirmek isteyenlere karşı mücadelemizle dert olmaya devam edeceğiz.”

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version