Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BM Genel Sekreteri Çin’deki zirvede konuştu: Afrika’ya yönelik adaletsizliklerin düzeltilmesi gerekiyor

BM Genel Sekreteri Çin’deki zirvede konuştu: Afrika’ya yönelik adaletsizliklerin düzeltilmesi gerekiyor


GREG BAKER / AFP

Pekin’de düzenlenen Çin-Afrika Zirvesi’ne katılan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaptığı konuşmada Afrika kıtasına yönelik “adaletsizliklerin” düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Guterres, Afrika’nın BM Güvenlik Konseyi’nde daimi bir koltuğa sahip olması çağrısında bulundu.

50’den fazla Afrikalı liderin ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Çin-Afrika Zirvesi Pekin’de devam ediyor.

Forumda sahne alan Antonio Guterres, Afrikalı liderlere kıtaya yönelik “tarihi adaletsizlikleri” düzeltmenin zamanının geldiğini söyledi.

Guterres, “Afrika kıtasının Güvenlik Konseyi’nde hala daimi bir sandalyeye sahip olmaması çok çirkin” dedi. BM Genel Sekreteri, “Birçok Afrika ülkesi borç batağına saplanmış durumda ve sürdürülebilir kalkınmaya yatırım yapmakta zorlanıyor. Birçoğunun etkili borç ertelemesine erişimi yok, kıt kaynaklara ve açıkça yetersiz finansmana sahipler.” diye ekledi.

Guterres, foruma “Çin’in – yoksulluğun ortadan kaldırılması da dahil olmak üzere – kalkınma konusundaki dikkate değer sicilinin zengin bir deneyim ve uzmanlık sağladığını” söyledi.

Guterres sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın en dinamik ekonomilerinden bazılarına ev sahipliği yapan Afrika, ticaretten veri yönetimine, finanstan teknolojiye kadar pek çok alanda Çin’in desteğinin potansiyelini en üst düzeye çıkarabilir.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version