Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Blinken ateşkesten umutlu; ‘yüzde 90’ı bitti’

Blinken ateşkesten umutlu; ‘yüzde 90’ı bitti’


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze için ateşkes görüşmelerinin yüzde 90’lık kısmının çözüldüğünü iddia ederken kalan anlaşmazlıkların çözümünün iki tarafında bir görevi olduğunu belirtti. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ise Fox News’e verdiği demeçte bir anlaşmanın söz konusu olmadığını söyledi.

Blinken, ateşkes anlaşması için tarafların yüzde 90 anlaştığını iddia ederek ABD’nin Mısır ve Katar aracılığıyla daha fazla fikir sunabileceğini belirtirken Netanyahu ise ateşkesin yakın olmadığını ifade etti.

Netanyahu’nun ateşkes anlaşması için olumsuz konuşmasının ardından Blinken, Haiti’ye yaptığı bir ziyaret sırasında ateşkes ile ilgili fikirlerini tekrarladı. “Gördüklerime dayanarak, (anlaşmanın) yüzde 90’ının mutabık kabul edildiğini düşünüyorum” dedi. Blinken sözlerine şöyle devam etti: “Kalan bu konularda evet sonucuna varmak gerçekten her iki tarafın da görevi.”

ABD geçtiğimiz haftalarda, Netanyahu’nun Gazze ile Mısır arasındaki sınırda bazı İsrail askerlerini bırakma ısrarı konusundaki anlaşmazlıkları da içeren yeni bir ateşkes önerisinde bulundu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version