Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Batman Üniversitesi Erasmus ödeneğiyle mobilya aldı


ÊLIH – Batman Üniversitesi, Erasmus programı için ayrılan ödenek ile mobilya takımı aldığı Sayıştay raporlarına yansıdı. 

 

Batman Üniversitesi’nde Erasmus programı için ayrılan ödenek ile mobilya alındığı ortaya çıktı. Batman Üniversitesi’nin 2023 Sayıştay raporunda Erasmus programı kapsamında kullanılması için ayrılan ödenekten 4 bin 350 Euro’nun mobilya alımı için kullandığı yer aldı. 

 

Erasmus kurumsal destek hibesinden el kitabında yazılı ilke ve kurallara uygun olmayan harcama yapıldığına dikkat çekilen raporda, “Erasmus ve bireylerin öğrenme hareketliliği kapsamında sağlanan kurumsal destek hibesinin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından her bir sözleşme dönemi kapsamında hareketlilik faaliyeti gerçekleştiren yükseköğretim kurumları için hazırlanmış olan el kitabı hükümlerine aykırı olarak harcandığı görülmüştür” ifadelerine yer verildi.  

 

MOBİLYA İÇİN 4 BİN 350 EURO

 

Raporda, 2023 yılı içerisinde, 2017, 2019, 2020 ve 2022 bütçelerinden aktarma yapılarak Erasmus kapsamında yurtdışı ve yurtiçi seyahat ve etkinlikler için 7 bin 79 Euro ve mobilya takımı alımı için 4 bin 350 Euro olmak üzere toplamda 11 bin 430 Euro’nun kurumsal destek hibesinden ödendiğine dikkat çekildi. Raporda, “Bununla birlikte özel bütçe imkanlarıyla alınması gereken ve doğrudan Erasmus hareketlilik faaliyetiyle ilgili olmayan mobilya, tefrişat giderlerinin destek hibesinden karşılanmasının da el kitabında ve program rehberinde belirtilen ilke ve kurallara uygun olmadığı, ofis için koltuk takımı alınmasının Erasmus kapsamında öğrenci ve personel hareketliliğini artırmaya katkı sağlamayacağı değerlendirilmektedir” denildi. 

 

Raporda, idarenin verdiği yanıta da yer verilirken, idare söz konusu usulsüzlüğü ölçülülük ve orantılılık ilkesi doğrultusunda gerçekleştirildiğini savundu. 

 

Yine raporda, üniversite taşınmazlarının mevcut kullanım şekilleri ile kayıtlarda belirtilen cinslerinin birbirine uygun olmadığı tespit edildi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version