Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avrupa Parlamentosu, muhalefet adayı Gonzalez Urrutia’yı Venezuela Devlet Başkanı olarak tanıdı

VENEZUELA | Muhalefetin başkan adayı, İspanya’ya iltica etti


Gabriela Oraa / AFP

Avrupa Parlamentosu, görevdeki Nicolas Maduro’nun tartışmalı başkanlık seçiminde zafer kazandığını savunmasının ardından Venezuela muhalefetinin adayı Edmundo Gonzalez Urrutia’yı meşru devlet başkanı olarak tanıyan bir kararı kabul etti.

Oylamanın bağlayıcılığı yok ve AB ülkelerinin tutumunu yansıtmıyor. Ancak şu ana kadar İspanya ve diğer Avrupa Birliği ülkeleri Maduro’yu galip olarak kabul etmemekle ve Venezuela hükümetine oy sayım sonuçlarını açıklaması çağrısında bulunmakla yetindi.

İspanya’ya kaçan Gonzalez Urrutia, Maduro’ya üçüncü bir 6 yıllık dönem veren Temmuz başkanlık seçimlerinin galibi olduğunu iddia ediyor.

Avrupa Parlamentosu “AB, Venezuela’nın meşru ve demokratik yollarla seçilmiş Devlet Başkanı Edmundo Gonzalez Urrutia’nın 10 Ocak 2025’te göreve başlayabilmesi için elinden geleni yapmalıdır” dedi.

Kararı 201’e karşı 309 oyla kabul eden milletvekilleri ayrıca 27 ülkeden oluşan bloğu “Maduro ve yakın çevresine” yaptırım uygulamaya çağırdı.

75 yaşındaki Gonzalez Urrutia, oylama için Avrupa Parlamentosu’na teşekkür ederek bunu “Venezuela halkının egemen iradesinin tanınması” olarak nitelendirdi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version