Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Av. Özbey’in duruşması mütalaa için ertelendi


AMED – Mesleki faaliyetleri nedeniyle yargılanan Gurbet Özbey’in davasında mütalaa hazırlanmasına karar verildi. 

İtirafçı tanık Ümit Akbıyık’ın beyanlarıyla haklarında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla dava açılan avukatlar arasında bulunan Avukat Gurbet Özbey’in yargılandığı davanın duruşması, Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Meslektaşlarının yalnız bırakmadığı Özbey ve avukatları Mehdi Özdemir, Muhlis Oğurgül ve Abdullah Zeytun duruşmada hazır bulundu. İtirafçı tanık Ümit Akbıyık ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlanarak beyanda bulundu. 

 

Akbıyık, Özbey’in “örgütün dış koordinasyonunda” yer aldığını savunduğu beyanlarında mahkeme başkanının “Özbey’i örgüt faaliyeti içinde gördün mü?” sorusuna  “Görmedim” yanıtını verdi. 

 

Özbey’in avukatı Abdullah Zeytun, avukatlık faaliyetinin kriminize edildiğini belirterek, avukatlık mesleğinin kriminize edilmesine yargının alet olduğunu düşündüğünü ifade etti. 

 

Avukat Mehdi Özdemir, “Tanık beyanlarında faaliyetlerin örgütsel olduğu ifade ediliyor. Bu şekilde tüm avukatlar yargılanabilir. Herkesin yargılanabileceği bir istinatla karşı karıyayız. Buradaki yargılama keyfi. Avukatların yargı tehdidiyle karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Bu suçlamayla soruşturmaya gerek duyulmamalıydı” ifadelerini kullandı.

 

Özdemir, müvekkili hakkında alınan adli kontrol tedbir kararının kaldırılmasını ve beraatine karar verilmesini istedi. 

 

Müvekkilinin mesleki faaliyet yürüttüğünü ve ortada yargılamaya gerek bir durum olmadığını söyleyen Avukat Muhlis Oğurgül, “Savunma yapmaya utanıyoruz” dedi. 

 

Mahkemenin mütalaasını beklemeye gerek olmadığını, mahkemenin müvekkili hakkında beraat kararı vermesini istedi. 

 

Duruşma, mütalaanın hazırlanması için 3 Ekim’e ertelendi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version