Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Asgari ücret zammı ne kadar olacak; uzman isim tahminini açıkladı

Asgari ücret zammı ne kadar olacak; uzman isim tahminini açıkladı


T24 Ekonomi

Milyonlarca çalışan ocak ayında yapılacak asgari ücret zammını bekliyor. İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Sezgin, ortalama enflasyon ve büyüme tahminlerine göre asgari ücretteki artışın yüzde 30 civarında olabileceğini belirterek, “Bunun altında olursa enflasyon beklentilerini aşağı yönlü itebilir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Sezgin, asgari ücrete yapılacak zam konusunda dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Sezgin, enflasyonun yükselmemesi için atılan adımların önemli olduğunu vurgulayarak, asgari ücrette ara zam yapılmamasının da bu stratejinin bir parçası olduğunu belirtti.

İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Sezgin, asgari ücret artışının piyasadaki faiz oranları ve enflasyon beklentileri üzerinde de etkili olacağını kaydetti.

“Daha yüksek zam enflasyon beklentilerini olumsuz etkileyebilir”

Sezgin, ortalama enflasyon ve büyüme tahminlerine göre asgari ücretteki artışın yüzde 30 civarında olabileceğini ifade etti.

Sezgin, “Dolayısıyla yüzde 30 civarında bir rakam görmek benim açımdan çok şaşırtıcı olmaz. Bunun altında olursa enflasyon beklentilerini aşağı yönlü itebilir diye düşünüyorum” dedi.

Sezgin, daha yüksek bir zammın ise enflasyon beklentilerini olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

 

 

 

Exit mobile version