Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Arazi Sahipleri Dikkat, Son 16 Gününüz Kaldı

Arazi Sahipleri Dikkat, Son 16 Gününüz Kaldı


İSTENMEYEN ARAZİLER NEREDE İLAN EDİLECEK?

İşlenmeyen araziler, il ve ilçe müdürlüklerinin muhtarlıklardaki ilan tahtalarında, elektronik ortamda ve internet sitelerinde ilan edilecek. Arazi sahipleri ve ilgililer, bu ilanlara itiraz edebilecek.

İlk listeler 30 Eylül 2024’te ilan edilecek, üst üste iki yıl işlenmeyen arazilerin ise 1 Eylül 2025’te duyurulması ve kiralama sürecinin 16 Ekim 2025’te başlaması planlanıyor.

KİRALAMA ÖNCELİĞİ VE KİRA BEDELİ

Kira bedelleri, komisyonca belirlenen rayiç bedeller üzerinden belirlenecek ve bu bedel tarım arazisinin benzer özellikteki emsalleriyle karşılaştırılarak tespit edilecek. Kiralama önceliği ise yerleşim yerinde ikamet edenler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarına tanınacak. Kira bedeli, arazi sahibine ödenecek. Eğer maliklere ulaşılamazsa, kira bedelleri kamu bankasında bir hesapta biriktirilecek.

Kiracılar, kiraladıkları tarım arazileri için tarımsal desteklerden yararlanabilecek ve araziler kayıt sistemlerine dahil edilecek.

Bu düzenleme, tarım arazilerinin etkin kullanımını artırarak üretimi teşvik etmeyi ve tarımda verimliliği yükseltmeyi hedefliyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version