Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya’nın tüm kara sınırlarına denetim getirmesi bekleniyor

Almanya’nın tüm kara sınırlarına denetim getirmesi bekleniyor


Almanya İçişleri Bakanlığı’nın düzensiz göçle mücadele etmek ve iç güvenliği korumak için ülkenin tüm sınırlarında geçici kontroller yapacağını duyurması bekleniyor.

Alman basında yer alan haberlere göre Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in kısa süre içinde Almanya’nın tüm kara sınırlarında pasaport kontrollerinin yeniden başlatılması talimatını vermesi bekleniyor.

Almanya bu politika ile ülkeye vizesiz giriş yapanların sayısını azaltmayı amaçlıyor. Solingen’de yaşanan terör saldırısının ardından hükümet düzensiz göçü sınırlama ve terör tehditlerine karşı daha sert önlemler almayı kararlaştırmıştı.

Hükümet kaynaklarına dayandırılan haberlerde İçişleri Bakanı Faeser’in önlemler konusunda Avrupa Komisyonu’nu bilgilendirdiği belirtilirken bu karar ile birlikte Almanya, AB’nin en önemli unsurlarından olan Schengen bölgesindeki ülkeler arasındaki özgür dolaşım hakkına da kısıtlama getirmiş olacak.

Almanya daha önce doğusundaki AB üyesi ülkeler ile olan sınırlarında zaten düzensiz göçmen geçisini engellemek için kontrollere başlamıştı. Yeni düzenleme ile beraber Almanya’nın Hollanda, Belçika, Fransa gibi ülkelerle olan sınırlarına da kontrol noktaları kurması bekleniyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version