Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir: “Kızım ya da arkadaşları göçmenler tarafından sık sık tacize uğruyor”

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir: “Kızım ya da arkadaşları göçmenler tarafından sık sık tacize uğruyor”


Almanya’da Yeşiller Partisi milletvekili, Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir, Alman FAZ’da konuk yazar olarak kaleme aldığı yazıda kızının için endişelendiğini söyledi ve iltica ve göç politikasında “sertlik” talep etti. 

“Kızım göçmenler tarafından tacize uğruyor”

Önümüzdeki yıl liseden mezun olacak olan kızının kötü deneyimler yaşadığını yazan 58 yaşındaki Gıda ve Tarım Bakanı, “Şehirde dışarıdayken kendisi ya da arkadaşları göçmen kökenli erkekler tarafından sık sık tatsız bir şekilde süzülüyor ya da cinsel tacize uğruyor” diye belirtti.

“Gerçek sorunları ele almadığımız takdirde bundan en çok AfD’nin faydalanacağına inanıyorum”

Özdemir, “aşırı sağcıların bundan faydalanmasını istemediği için” bu konuda konuşmaktan hoşlanmadığını belirtse de Ama bunun onu ne kadar rahatsız ettiğini hissedebiliyorum” diye ifade etti. Özdemir, birçok İslam ülkesindeki ataerkil yapıların ve kadınların rolü gibi temel sorunların daha açık bir şekilde ele alınmamasının da onu ne kadar hayal kırıklığına uğrattığını aktardı.

Özdemir, sığınma politikası ile işgücü göçü arasında net bir ayrım yapılmasını savunuyor. Mevcut tartışmalarda bu konunun sıklıkla karıştırıldığını da ekledi. Bakan, sığınma hakkı ile vasıflı işgücü göçü ihtiyacını birbirinden ayıran net düzenlemelere geri dönülmesi çağrısında bulundu.

Özdemir özellikle refah devletinin yeniden yapılandırılmasından yana olduğunu belirterek, “Daha az transfer ödemesi ve bunun yerine daha hedefe yönelik performans teşvikleri ve güçlü kamu kurumları” dedi. Ayrıca“bariz sorunlu vakaların” yetkilileri yıllarca kandırabildiğini söyleyen Özdemir, devletin bir işi olan ve katkıda bulunan insanları sınır dışı etmeye devam etmemesi gerektiğini söyledi.

Özdemir sözlerini şöyle tamamladı:

“Bunu bu ülkenin bir milletvekili ve bakanı olarak ve çocukları için en iyi geleceği isteyen bir baba olarak görevim olarak görüyorum.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version