Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ALMANYA | Brandenburg’da Sosyal Demokratlar kazandı, AfD yine yüzde 30’u zorladı

ALMANYA | Brandenburg’da Sosyal Demokratlar kazandı, AfD yine yüzde 30’u zorladı


(Photo by Tobias SCHWARZ / AFP)

Brandenburg’da Pazar günü yapılan eyalet seçimlerinde sandıktan birinci parti olarak Başbakan Olaf Scholz’un Sosyal Demokratları çıktı. Geçtiğimiz haftalarda Nazilerden sonra ilk kez eyalet seçimerini kazanan AfD ise yüzde 29’dan fazla oy almasına rağmen ikinci olabildi.

Başbakan Olaf Scholz’un partisi SPD, Brandenburg’daki seçimi yüzde 30,9 oyla kazandı ve Scholz üzerindeki baskı biraz hafifledi. Seçime katılım oranların geçen seçime kıyasla yüzde 10’dan fazla artması ve yüzde 75’lere yaklaşması dikkat çekti.

Brandenburg’da 1990’dan bu yana yönetimi bırakmayan SPD, seçim öncesi yapılan anketlerde AfD’nin arkasında yer alıyordu. SPD, seçimi kazanıp AfD’nin birinci parti olmasını engellese de aşırı sağcı parti oyların yaklaşık yüzde 30’unu alarak 88 koltuklu eyalet meclisinde 30 koltuk elde etti. AfD’nin yargıçlarının seçilmesi gibi üçte iki çoğunluk gerektiren karar ve politikaları engelleyebileceği belirtiliyor.

Bu yılın başlarında kurulan solcu Sahra Wagenknecht İttifakı (BSW) ise seçimlerden yüzde 13,5 oyla 3. sırada ayrılırken Hıristiyan Demokratlar (CDU) ise yüzde 12,1 oyla dördüncü olabildi. Yeşiller de dahil olmak üzere diğer partiler ise yüzde 5 barajının altında kaldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version