Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ALMANYA | Askerleri öldürmeyi planlayan şüpheli gözaltına alındı

ALMANYA | Askerleri öldürmeyi planlayan şüpheli gözaltına alındı


Bavyera’nın kuzeydoğusundaki bir kasabada askerlere saldırı planlamakla suçlanan 27 yaşındaki bir adam gözaltına alındı. Yetkililer, adamın iki pala kullanarak öğle yemeği molası sırasında mümkün olduğunca çok sayıda Alman askerini öldürmeyi planladığını açıkladı.

Münih’teki savcıların Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, Alman yetkililer güneydeki Bavyera eyaletinde askerlere palalı saldırı planladığından şüphelenilen Suriyeli bir adamı gözaltına aldı.

27 yaşındaki Suriyeli adam, Bavyera’nın kuzeydoğusundaki Hof kasabasında askerlere yönelik bir saldırı planlamakla suçlanıyor. Polis memurları şüpheliyi Perşembe günü yakaladı ve Cuma sabahı nakkında tutuklama emri çıkarılmasının ardından şüphelinin tutuklandığı belirtildi.

Müfettişler 27 yaşındaki zanlının radikal İslamcı ideolojinin bir takipçisi olduğuna inanırken şahsın yaklaşık 40 cm uzunluğunda iki pala satın almış olduğu bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, “Zanlı bu eylemiyle dikkat çekmek ve halk arasında güvensizlik hissi yaratmak istemiştir” denildi.

23 Ağustos’ta Solingen kentinde üç kişinin ölümüyle sonuçlanan bıçaklı saldırıyı terör örgütü IŞID üstlenmiş, 26 yaşındaki bir Suriyeli tutuklanmıştı. Zanlının geçen yıl Bulgaristan’a sınır dışı edilmesi gereken bir sığınmacı olduğu ancak bir süre ortadan kaybolduğu ve sınır dışı edilmekten kurtulduğu açıklanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version