Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ali Erbaş’ın kaldığı konutun bütün sabit giderleri, Diyanet bütçesinden karşılanıyor

Ali Erbaş’ın kaldığı konutun bütün sabit giderleri, Diyanet bütçesinden karşılanıyor


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ikamet ettiği Diyanet İşleri Başkanlık konutunun bütün sabit ödemelerinin, başkanlık bütçesinden karşılandığı ortaya çıktı. Başkanlık konutu, Ankara’nın en lüks semtinde bulunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndanAli Erbaş’ın ikamet ettiği konut ile ilgili yapılan açıklamada, söz konusu iddia yalanlanmadı. Açıklamada, “Söz konusu konut, 2005 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı makamına tahsis edilmiş ve o tarihten itibaren Diyanet İşleri Başkanları bu konutta ikamet etmiştir. Dolayısıyla 2017 yılında göreve başlayan Prof. Dr. Ali Erbaş, aynı konutta ikamet eden üçüncü Diyanet İşleri Başkanıdır.” denildi.

Toplam üç kattan oluşan 450 metrekare kullanım alanlı konutun kış aylarında binlerce liralık doğalgaz faturalarıyla ısıtılabildiği belirtiliyor. Birgün’ün haberine göre, her gün sabah 09.30’da başkanlığın daimi işçilerinden iki kişi, Diyanet Başkanlık Konutu’na giderek villanın temizliğini yapıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın yönlendirmesiyle çalışan personel, akşam saatlerinde işlerini bitirerek başkanlığa dönüyor. Villada temizlik yapan işçilerin, “Seher Erbaş’a hizmet etmesi için” hacca da götürüldüğü öne sürülüyor.

Villa için yapılan seferberlik bunlarla da sınırlı kalmıyor. Diyanet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, bahçenin bakımını da Diyanet personeli yapıyor. Erbaş Ailesi’nin, “Göz zevki” için sürekli muhtelif bitkiler alınıp villanın bahçesine ekiliyor. Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın, “Kışlık gıda hazırlığını” da Diyanet’te sürekli işçi olan kadın personele yaptırdığı savunuluyor.

Diyanet kaynaklarının iddiasına göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yaşadığı konutun elektrik, su, internet ve telefon gibi sabit ödemeleri de başkanlık bütçesinden ödeniyor.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version