Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Ömer Çelik: “Narin cinayetinden siyasi sonuç çıkarmak fevkalade yanlıştır”

AKP Sözcüsü Çelik: Seçim tarihinde bir değişiklik söz konusu olacak


AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin konuştu. “Buradan siyasi sonuç çıkarmak fevkalade yanlıştır.” diyen Çelik, “Milletimizin evladı olan milletimizin acısı olarak maalesef toprağa verdiğimiz Narin kızımızı büyük acıyla hatırlıyoruz Bugün de bir heyet genel başkan yardımcısı arkadaşlarımız Narin’in mezarını ziyaret edip, taziyelerini bir kez daha ifade edecekler. Sayın Cumhurbaşkanımız adli sürecin takipçisi olacağını, bu kişilerin gereken cezayı alması için en yüksek şekilde takip edeceklerini ifade ettiler.” ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik, teğmenlerin geleneksel yeminlerindeki kılıç çatma ritüelini hedef alan Erdoğan’a tepki gösteren CHP lideri Özgür Özel’in provokatif bir yaklaşım sergilediğini savundu. Ömer Çelik, “Erdoğan kutuplaştırma yapıyor demek kınanması gereken bir söylemdir. Özel’in yaklaşımı provokatiftir. Hem Harbiyeliler hem İmam Hatipliler milletin değeridir.” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP Lideri Özel, teğmenlerin geleneksel yeminlerindeki kılıç çatma ritüelini hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “O kılıçtan Türkiye düşmanları, Atatürk düşmanları korkar” sözleriyle tepki göstermişti. Erdoğan’ın konuşmayı İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen bir etkinlikte yaptığına dikkat çeken Özel, “Erdoğan 8 gün sustu, 8 gün sonra manidar ama manası hiç hoş olmayan bir konuşma yaptı. İmam hatiplilerin bir toplantısında bu konuşmayı yapmak ‘ben bir kutuplaşma istiyorum’ demek” ifadelerini kullanmıştı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version